ΟΔΗΓΙΕΣ

Διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Σημαντικά νέα για τα ΚΕΔΑΣΥ: Το νομοσχέδιο “Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων” που κατατέθηκε στη Βουλή στις 24/02/2024 φέρνει αλλαγές στους διορισμούς στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης. Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Τι αλλάζει:

  • Δυνατότητα μόνιμων διορισμών: Η ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για μόνιμους διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ, με βάση τους Αξιολογικούς Πίνακες ΑΣΕΠ.
  • Κατάργηση προϋπόθεσης: Διαγράφεται η προϋπόθεση 8 ετών διδακτικής υπηρεσίας, εκ των οποίων 3 σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΑΣΥ, για διορισμό στα Κέντρα.

Γιατί είναι σημαντικό:

  • Κάλυψη κενών θέσεων: Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 500 κενές οργανικές θέσεις στα ΚΕΔΑΣΥ. Η δυνατότητα μόνιμων διορισμών θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού.
  • Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών: Η στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ με μόνιμο προσωπικό θα οδηγήσει σε ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιολόγηση, υποστήριξη και συμβουλευτική μαθητών με ειδικές ανάγκες.
Δημοφιλή!!  Βροχή Οργανικών Θέσεων - Πληροφορίες από το e-wall

Τι γίνεται φέτος:

  • Δεν θα γίνουν διορισμοί: Η δυνατότητα διορισμών λαμβάνει χώρα από 1/9/2024, άρα δεν θα υπάρξουν διορισμοί φέτος.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα, πάνω από 1.100 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες στα ΚΕΔΑΣΥ.

ΟΔΗΓΟΣ: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση

Διευκρινίσεις ΥΠΑΙΘ για εφημερίες εκπ/κων Τμήματος Ένταξης και μείωση ωραρίου λόγω συμμετοχής σε Ε.Δ.Υ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω