ΦΑΚΟΣ

Εξοικονομώ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τον β’ κύκλο – Στήριξη 110 εκατ. ευρώ σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εξοικονομώ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τον β’ κύκλο – Στήριξη 110 εκατ. ευρώ σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση Προκήρυξης για τον β’ κύκλο του «Εξοικονομώ 2023»

Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2023, β’ κύκλος, από 7 Φεβρουαρίου έως 29 Μαρτίου. Ο προϋπολογισμός του β’ κύκλου είναι 110 εκατομμύρια ευρώ και απευθύνεται αποκλειστικά σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία (μονοκατοικία ή διαμέρισμα) και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται σε 75% για ιδιοκατοίκηση και 65% για ενοικίαση/δωρεάν παραχώρηση.
Επιλέξιμες δαπάνες: αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, σύστημα ζεστού νερού με ΑΠΕ, έξυπνο σύστημα διαχείρισης.  Η ιδιωτική συμμετοχή μπορεί να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια, δανειοδότηση ή συνδυασμό αυτών.
Παρέχεται δυνατότητα εγγυοδοσίας του δανείου από το πρόγραμμα. Το επιτόκιο της δανειακής σύμβασης είναι σταθερό και επιδοτούμενο 100%.

Δημοφιλή!!  Αναρτήθηκαν οι Δικαιούχοι των Προγραμμάτων ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το 2024: Στήριξη της Αγροτικής Οικογένειας και των Πληγεισών Περιοχών

Ο “μύθος” των μεγάλων τραπεζικών αποταμιεύσεων των Ελλήνων / Το 72,5% των καταθετών έχει λογαριασμούς έως 1.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο του προγράμματος είναι επιλέξιμες παρεμβάσεις που αφορούν στις εξής πέντε, βασικές κατηγορίες δαπανών:

  • 1.Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • 2.Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης
  • 3.Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης
  • 4.Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)
  • 5.Εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης (smart home)

Αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά στο https://exoikonomo2023.gov.gr/. Χρήση Τεχνικού Συμβούλου (μηχανικού) με κόστος που καλύπτεται από το πρόγραμμα. Προκαταβολή επιχορήγησης μετά την υπαγωγή. Στόχος: εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 30% και αναβάθμιση κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες. Δεν επιτρέπεται διπλή χρηματοδότηση. Σε εξέλιξη οι αρχικοί πίνακες κατάταξης για τον α’ κύκλο με 31.549 αιτήσεις.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω