Σύστημα Αβεβαιότητας

Στα δικαστήρια σέρνει τους εκπαιδευτικούς το Υπουργείο Παιδείας – Το Βατερλώ της αξιολόγησης οδηγεί σε ιστορικά λάθη την πολιτική ηγεσία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ξανά στα δικαστήρια με αγωγή κατά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών προσφεύγει το ΥΠΑΙΘΑ

Άλλη μια ενέργεια-προσβολή στην ίδια την καρδιά της δημοκρατίας και στο δικαίωμα της απεργίας χρεώνεται το υπουργείο παιδείας.

Η εκδίκαση έχει οριστεί για αύριο, ωστόσο εδώ και καιρό είναι σε ισχύ η αποχή των δικηγόρων και είναι αμφίβολο αν τελικά εκδικαστεί. 

Σε μια άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, το Υπουργείο Παιδείας, με επικεφαλής πλέον τον κ. Πιερρακάκη, κατέθεσε αγωγή σήμερα κατά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ), ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η αγωγή αυτή αποτελεί το νέο επεισόδιο στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης  που ξεκινά από την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη. Είναι ο νόμος με τον οποίο  στην ουσία απαγορεύονται όλες οι απεργίες, καθώς οι προϋποθέσεις κήρυξης τους είναι πλέον αδύνατον να τηρηθούν από οποιαδήποτε συνδικαλιστική οργάνωση στο 100%. Μετά από έναν νόμο που ασελγεί στο σώμα της δημοκρατίας λοιπόν, έρχονται οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και σπεύδουν, όποτε θελήσουν στα δικαστήρια και βγάζουν τις απεργίες παράνομες.

Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για την Υποβάθμιση των Εργασιακών Δικαιωμάτων στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Η εκδίκαση της αγωγής έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη, λόγω της αποχής όμως των δικηγόρων είναι αμφίβολο το κατά πόσον θα εκδικαστεί. Είναι όμως σίγουρο ότι αν εκδικαστεί και κριθεί παράνομη, θα επαναπροκηρυχτεί αμέσως και κατ’ εξακολούθηση όσες φορές χρειαστεί. Με αντιδημοκρατικούς τακτικισμούς και δικαστικό μπούλινγκ δεν πρόκειται να επιβληθεί η επαναφορά του επιθεωρητισμού στη δημόσια εκπαίδευση όπως ήδη τονίζουν, στις πρώτες αντιδράσεις τους τα εκπαιδευτικά σωματεία.

Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να φανερώνει τον πανικό της πολιτικής ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, μπροστά στο ολοκληρωτικό Βατερλώ της ατομικής αξιολόγησης. Θυμίζουμε ότι έχουν υποκύψει σε αξιολόγηση κάτω από 3.000 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί σε σύνολο 28.500! Αυτό ενδεχομένως εξηγεί και κινήσεις σαν τη σημερινή οι οποίες όμως συνήθως οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα σωματεία εξάλλου σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους, τονίζοντας σε όλους τους ότι συνεχίζουν, δεν ανησυχούν και ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να περάσει.

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

 

 

 

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω