ΦΑΚΕΛΟΙ

Αίτηση παράτασης προθεσμιών καταχώρισης στοιχείων στην πλατφόρμα e-peitharxika από την ΠΟΣΥΠ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αίτηση παράτασης προθεσμιών καταχώρισης στοιχείων στην πλατφόρμα e-peitharxika από την ΠΟΣΥΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) ζητά παράταση των προθεσμιών για την καταχώριση στοιχείων στην πλατφόρμα e-peitharxika.

  • Παράταση των καταληκτικών ημερομηνιών της εγκυκλίου ΔΙΔΑΔ/Φ.69/248/οικ. 690/11-01-2024 για τουλάχιστον δύο μήνες.
  • Εξυγίανση της γραφειοκρατίας που σχετίζεται με την πλατφόρμα e-peitharxika.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ

Ανεδαφικές οι καταληκτικές ημερομηνίες καταχώρισης στοιχείων στην πλατφόρμα e-peitharxika

κ. Γ. Γραμματέα,

κ. Αν. Διοικήτρια,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) επικοινωνεί μαζί σας με αφορμή το με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/248/οικ. 690/11-01-2024 έγγραφό σας, με θέμα “Έναρξη καταχώρισης στοιχείων στην εφαρμογή για την παρακολούθηση των πειθαρχικών υποθέσεων «e-Peitharxika» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας” και τις καταληκτικές ημερομηνίες που θέσατε για την υλοποίησή του.

Παραβλέποντας τις πολλές αστοχίες που έχουν εντοπιστεί από τους χρήστες της πλατφόρμας e-peitharxika κατά την περίοδο της πιλοτικής εφαρμογής, αλλά και το γεγονός ότι πλήθος υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως και του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν ακόμη ορίσει και πιστοποιήσει εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους για την χρήση της εφαρμογής, σας ενημερώνουμε ότι οι οργανικές μονάδες Διοικητικού/Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας και δη των περιφερειακών του υπηρεσιών, εξαιτίας αφενός του τεράστιου όγκου των διοικητικών εργασιών τους και αφετέρου του μεγάλου όγκου των πειθαρχικών υποθέσεων που καλούνται να διευθετήσουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ανωτέρω εγκύκλιό σας και στις καταληκτικές της προθεσμίες.

Δημοφιλή!!  Συμπληρωματικές μεταθέσεις | Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες από την ίδρυση των νέων οργανικών στην Πρωτοβάθμια

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι ο μεγαλύτερος φορέας ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον όγκο των προβλεπόμενων διοικητικών εργασιών που έχουν να διεκπεραιώσουν οι υπηρεσίες μας, με μία τεράστια και πολλές φορές μη διαχειρίσιμη γραφειοκρατία, η οποία αφορά και σε χιλιάδες πειθαρχικές υποθέσεις τις οποίες οι υπηρεσίες μας προσπαθούν να διαχειριστούν, χωρίς καμία μάλιστα νομική υποστήριξη ή κάλυψη.

Η χρήση, δε, της πλατφόρμας e-peitharxika, από μόνη της αποτελεί μία εξαιρετικά γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία έρχεται να συναθροιστεί με την υφιστάμενη γραφειοκρατία του Υπουργείου Παιδείας, την οποία ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός έχει παρομοιάσει με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Είναι προφανές ότι οι καταληκτικές ημερομηνίες της εγκυκλίου σας είναι ανεδαφικές για τους χρήστες, είτε είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης ή του Τμήματος Προσωπικού, είτε είναι Γραμματείς των Πειθαρχικών Συμβουλίων, δεδομένου του όγκου των στοιχείων που πρέπει να καταχωριστούν.

Δημοφιλή!!  Μελέτη Κλαδικού Ινστιτούτου ΟΙΕΛΕ: Ανεξέλεγκτες Απολύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Ζητάμε την παράταση των καταληκτικών ημερομηνιών της εγκυκλίου σας, τουλάχιστον για δύο μήνες και για κάθε κατηγορία καταχώρισης στην πλατφόρμα e-peitharxika.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω