ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Έστειλαν την Αστυνομία και έκανε προσαγωγές μαθητών Λυκείου για να μην γίνει κατάληψη – Ενέδρα σε μαθήτρια στον Πειραιά

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαβάζουμε την καταγγελία της Β ΕΛΜΕ Αθήνας για την προσαγωγή μαθητών Λυκείου από την αστυνομία:

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας –  Αθήνα, 22-1-2024

Καταγγελία για την προσαγωγή μαθητών και τις απειλές σε εκπαιδευτικούς

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη προσαγωγή μαθητών μας από το 57ο ΓΕΛ Αθήνας την ώρα που προσπαθούσαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους ενάντια στον νομό για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τις τελευταίες μέρες μπροστά σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στον αγώνα τους, φτάνοντας στο σημείο, όπως στο 57ο ΓΕΛ, να στέλνουν την αστυνομία για να προσαγάγει μαθητές ή να απειλούν συναδέλφους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να γίνουν παιδονόμοι στα σχολεία τους.

Ο Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση είναι κοινός μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονιών, εργαζομένων. Συμπορευόμαστε με τους μαθητές μας που αγωνίζονται.

Ο αγώνας που ξετυλίγεται ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και συνολικά στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις είναι ένας δίκαιος αγώνας, γιατί όλοι μαζί, φοιτητές – μαθητές – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι παλεύουμε για το δικαίωμα στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Δε θα γίνουμε οι εκπαιδευτικοί όργανα καταστολής ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών μας.

Δημοφιλή!!  Βγήκε προκήρυξη για προσλήψεις στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών. Κλάδοι: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ08, ΠΕ78, ΠΕ79. Αιτήσεις: 12-27/7

• Καμία σκέψη για ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

• Δε δεχόμαστε να κάνουμε τηλεκπαίδευση σε σχολεία που έχουν πάρει απόφαση για κατάληψη. Κάνουμε απεργία-αποχή, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΛΜΕ.

• Δε βάζουμε απουσίες στους μαθητές που αγωνίζονται.

Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι, διδάσκουμε με το παράδειγμα μας, βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

Πλημμυρίζουν οι συνελεύσεις των Φοιτητών – Τρία Αμφιθέατρα γέμισε η ΑΣΟΕ – Νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Ακόμα ΔΕΙΤΕ:

Ενέδρα σε Μαθήτρια στον Πειραιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας! – Οι εκπαιδευτικοί τους είμαστε δίπλα τους!

Την Παρασκευή 19 – 1 – 2024 σημειώθηκε επίθεση στην περιοχή του Πειραιά, ενάντια σε μαθήτρια με δράση και συμμετοχή στο μαθητικό κίνημα. Της επιτέθηκαν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που παραπέμπει σε φασιστική ενέδρα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Έρχεται σε μια περίοδο που το μαθητικό, φοιτητικό, εκπαιδευτικό κίνημα έχουν βγει δυναμικά στο δρόμο, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Η επίθεση έχει στόχο να τρομοκρατήσει, αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού όλων των μαθητών που βγαίνουν μαχητικά και αγωνίζονται.

Δημοφιλή!!  Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ΚΥΣΔΕ – 12 Ιουλίου 2024: Μετατάξεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Η προσπάθεια τρομοκράτησης, οι απειλές για απουσίες, η τηλεκπαίδευση, δε θα πιάσουν τόπο. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να βρουν απέναντί τους ακόμα πιο ενωμένο όλο το εκπαιδευτικό κίνημα. Οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε με όλους τους τρόπους δίπλα στους μαθητές μας που αγωνίζονται!

Στηρίζουμε την μαθητική συγκέντρωση την Τετάρτη 24 – 1 – 2024 στις 11:00 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Όλες/οι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 – 1 – 2024 στις 12:00 στα Προπύλαια (έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και από την Δ. Ο. Ε.)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω