aimodosia scaled 1

Εγκεφαλικό επεισόδιο γιατρού μετά από 14ωρη εφημερία: «Είμαστε αναλώσιμοι για τη διοίκηση»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκεφαλικό επεισόδιο γιατρού μετά από 14ωρη εφημερία: «Είμαστε αναλώσιμοι για τη διοίκηση»

Η γιατρός αναισθησιολόγος Ιωάννα Δημητροπούλου, που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από 14ωρη εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου, περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Η κ. Δημητροπούλου ανέφερε ότι κάνει 12-13 εφημερίες τον μήνα, ενώ συνάδελφοί της κάνουν ακόμα περισσότερες. Οι εξαντλητικές ώρες εργασίας οδηγούν σε εξάντληση, πτώση της απόδοσης και αυξημένο κίνδυνο για λάθη.

Οπως αναφέρει «Δεν είναι μόνο το δικό μου το περιστατικό. Τον Οκτώβριο μία συνάδελφος παραλίγο να χάσει το μάτι της, άλλος συνάδελφος μετά από πολύωρη εφημερία και την εξάντληση έπεσε και έσπασε το χέρι της. Έχουμε φτάσει σε σημείο που έχουμε υπερβεί το “burn out”. Προσωπικά εγώ κάνω 12-13 εφημερίες τον μήνα τους τελευταίους 12 μήνες. Και αυτή η ένταση προκαλεί πτώση και μείωση της απόδοσης μας. Ποιος άνθρωπος μπορεί μετά από 12-13 ώρες συνεχόμενης εργασίας να πει ότι «έχω διαύγεια». Κάποια στιγμή θα γίνει λάθος. Το φωνάζουμε καιρό τώρα ότι δεν γίνεται να δουλεύουμε σ’ αυτές τις συνθήκες. Φεύγουμε από το νοσοκομείο και δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε στο σπίτι μας. Συνάδελφος έφυγε από το νοσοκομείο και από την κούραση κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο. Άλλος έπεσε μέσα στο σπίτι του».  Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Επιπλέον «ήμουν τυχερή που το εγκεφαλικό συνέβη στο νοσοκομείο γιατί αμέσως οι συνάδελφοι μου πρόσφεραν φροντίδα. Και τους ευχαριστώ πολύ που κατάλαβαν αμέσως και μου έκαναν την θρομβόλυση και είμαι καλά. Θα μπορούσα να το πάθω στον περιφερειακό στο δρόμο για το σπίτι μου. Τότε τι θα γινόταν;».

Η κ. Δημητροπούλου τόνισε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου και του υπουργείου Υγείας δεν ενδιαφέρεται για τους γιατρούς και τους θεωρεί αναλώσιμους.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω