european union 1328256 1280

Η Ελλάδα στο “εδώλιο” του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ελλάδα στο “εδώλιο” του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να διεξαγάγει ψήφισμα για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 200 υπέρ, 119 κατά και 8 αποχές.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αποτελεί ένδειξη της ανησυχίας που προκαλεί η κατάσταση στην Ελλάδα σε ευρεία γκάμα πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα

Όπως έγραψε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ στο Twitter, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε σχετική ανάρτηση:

“Κόλαφος για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο. Η Ολομέλεια μόλις αποφάσισε με 200 υπέρ-119 κατά και 8 αποχές, η προγραμματισμένη συζήτηση στις 17/1/ για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου ειδικά στην Ελλάδα, να συνοδευτεί με την έγκριση ψηφίσματος!

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

Η πρόταση κατατέθηκε από την πολιτική ομάδα του Μακρόν Renew. Ψηφίστηκε από την Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινους. Πέρασε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία παρά το ΟΧΙ του ΕΛΚ και της Ακροδεξιάς. Ο αλά καρτ «φιλελευθερισμός» της ΝΔ δεν πείθει το ΕΚ. Ούτε καν την Ευρωομάδα του Μακρόν!

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω