Το όνειρο της μητρότητας είναι μακρινό Οι χαμηλοί μισθοί μας κρατάνε πίσω jpg

28χρονη: Το όνειρο της μητρότητας είναι μακρινό / Οι χαμηλοί μισθοί μας κρατάνε πίσω

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

28χρονη: Το όνειρο της μητρότητας είναι μακρινό / Οι χαμηλοί μισθοί μας κρατάνε πίσω

Η εξομολόγηση της Αντριάννας είναι μια κραυγή αγωνίας για την κατάσταση των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα. Οι χαμηλοί μισθοί, η ανεργία και το αυξανόμενο κόστος ζωής καθιστούν δύσκολη ή ακόμα και αδύνατη την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Η 28χρονη Αντριάννα, που εργάζεται σε γνωστή αλυσίδα καφέ με πολύ πολύ χαμηλό μισθό τον μήνα, εξομολογείται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την εμποδίζουν να δημιουργήσει οικογένεια.

Η ίδια και ο σύντροφός της, ο οποίος εργάζεται ως ντελίβερι, βγάζουν ψίχουλα για την ακρίβεια που υπάρχει στη χωρα μας και οι δυο μαζί τον μήνα. Το ενοίκιο της γκαρσονιέρας τους στα Πατήσια ανέρχεται σε 400 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα, όπως ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και κοινόχρηστα, αγγίζουν τα 130 ευρώ.

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Έτσι, τα δύο άτομα διαθέτουν ελάχιστα χρήματα τον μήνα για φαγητό, ρούχα, προσωπική φροντίδα και άλλες ανάγκες. Η Αντριάννα εξηγεί ότι με αυτά τα χρήματα είναι αδύνατο να κάνει παιδί, καθώς μόνο οι πάνες κοστίζουν τόσα.

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Η 28χρονη καταλήγει λέγοντας ότι οι νέοι άνθρωποι που δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια δεν πρέπει να στιγματίζονται, αλλά να βοηθηθούν. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Οι πληροφορίες αλιευθήκαν από τη σελίδα  infowoman

Εξομολόγηση 28χρονης: Να κάνεις οικογένεια και παιδιά σου λένε. Πώς;

Η καθημερινότητα είναι σίγουρα δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις, ποσό μάλλον για τους νέους οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μια δουλειά που τους καλύπτει, αφού δεν υπάρχουν τέτοιες δουλειές στην Ελλάδα.

Δουλεύω σε γνωστή αλυσίδα καφέ. Δεν έχω ρεπό, δουλεύω και τις 7 μέρες της εβδομάδας. Δώρα άδειες είναι ανέκδοτο.  Είμαι 28 ετών μπαίνω στα 30. Το όνειρο της μητρότητας μοιάζει μακρινό.

Ο φίλος μου είναι 27. Τελείωσε μηχανικός αυτοκινήτων αλλά όπου και αν πήγε δεν τον έπαιρναν διότι δεν είχε εμπειρία. Πώς να αποκτήσεις εμπειρία αν δεν σε παίρνει κανείς, δεν μας είπαν.

Δημοφιλή!!  Μισθοδοσίες Εκπαιδευτικών: Μόνιμοι & Αναπληρωτές (Αποζημίωση μη ληφθείσας)

Ξεκίνησε να δουλεύει ντελίβερι σε εστιατόριο για λίγο καιρό αλλά τελικά έχει μείνει εκεί 2 χρόνια. Είμαστε μαζί 2,5 χρόνια και συζούμε. Βοήθεια από γονείς δεν υπάρχει. Εκείνος δεν έχει γονείς ούτε αδέρφια, εμένα οι δικοί μου μένουν σε χωριό.

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω