ΤΑΞΗ

Καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Χανίων: «Όχι» στη μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή, η εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ με την συμμετοχή της Ένωσης και Συλλόγων Γονέων, όπως και της ΕΛΜΕ, ενάντια σε οποιαδήποτε μεθόδευση για κλείσιμο/ μετατροπή των σχολείων στις γειτονιές των Χανίων.

Οι 22 καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Χανίων εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το σχολείο τους σε πειραματικό.

Καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Χανίων: «Όχι» στη μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό

Ως βασικούς λόγους της αντίθεσής τους αναφέρουν:

    • η απόφαση αυτή δεν έχει ληφθεί με τη συναίνεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά με την πίεση του υπουργείου.
    • η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς θα αναγκάσει εκατοντάδες μαθητές να μεταφερθούν σε άλλα σχολεία.
    • η απόφαση αυτή υπονομεύει την αξία της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

414472941 5421997577924453 8999614289741084285 n

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Περί ίδρυσης πειραματικού Λυκείου στα Χανιά

Με ανησυχία και έκδηλη ενόχληση παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις δρομολογούμενες εξελίξεις στην πόλη μας για την ίδρυση του πειραματικού λυκείου.

Η παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας- αξιέπαινος για την ηθική του ακεραιότητα- έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και έφερε ξανά στην επικαιρότητα το επίμαχο θέμα, γεγονός που καταδεικνύει τις παρασκηνιακές δρομολογήσεις και τις αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν από το υπουργείο, προκειμένου να μετατραπεί ένα λύκειο της πόλης σε πειραματικό.

Δημοφιλή!!  ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΔΕ

Για μια ακόμη φορά πρυτανεύει από την πλευρά της ηγεσίας η τακτική του διαίρει και βασίλευε…μια λογική που στοχεύει στο διχασμό της τοπικής κοινωνίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και των γονέων. Μόνο που αυτή τη φορά θα μας βρει όλους ενωμένους!

Αναμφισβήτητα , η κοινή λογική επιτάσσει την αυτονόητη λύση, η οποία, εδώ και τρία χρόνια έπρεπε να είχε υλοποιηθεί: την οικοδόμηση μιας νέας σχολικής μονάδας!

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη μέριμνα, όταν μάλιστα έχει παραχωρηθεί από το Πολυτεχνείο ο χώρος; γιατί ο Δήμος ολιγώρησε, καθώς το κτιριακό ζήτημα εμπίπτει

στις αρμοδιότητες του; Γιατί αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα και ερασιτεχνισμό ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς δεν είμαστε αναλώσιμοι! Δεν είμαστε ούτε αριθμοί σε χαρτιά ούτε πιόνια σε σκακιέρα που μετακινείς και θυσιάζεις! Η γεωγραφική κατανομή των μαθητών στα σχολεία της πόλης είναι δεδομένη, η συμφόρηση στα σχολεία είναι ήδη τεράστια.

Δημοφιλή!!  Χαρτογράφηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αριθμητικά δεδομένα για το έτος 2023-2024

Με ποια λογική και μια ποια ηθική νομιμοποίηση σκέφτεται το υπουργείο να αναστατώσει εκατοντάδες μαθητές, αναγκάζοντας τους σε…μετανάστευση, προκειμένου να εγκαταστήσει το πειραματικό λύκειο στο σχολείο τους;; Η «αριστεία» που ευαγγελίζονται έχει εκπέσει σε κακόγουστο ανέκδοτο και αυτό φαίνεται καθημερινά από την πλήρη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης!

Σε κάθε περίπτωση στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε λογικές αυταρχισμού.

Συντασσόμαστε με τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων στον κοινό αγώνα για την αποτροπή μιας εκπαιδευτικής «εκτροπής»!

Καθηγητές του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω