jason leung F2WX4BTIkpQ unsplash scaled

Αποτελέσματα εξετάσεων ΠΕΓΠ (Πιστοποίηση Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση) 5ης Νοεμβρίου 2023

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αποτελέσματα εξετάσεων ΠΕΓΠ (Πιστοποίηση Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση) 5ης Νοεμβρίου 2023

Η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων αλλογενών που κατοικούν νόμιμα στη χώρα μας και εξετάστηκαν για την Πιστοποίηση Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά στις 5 Νοεμβρίου 2023.

Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στις θεματικές ενότητες: ελληνική ιστορία, γεωγραφία, ελληνικός πολιτισμός και θεσμοί του πολιτεύματος, καθώς και στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου της ελληνικής γλώσσας. Συνολικά υποβλήθηκαν 4.195 αιτήσεις, ενώ στα εξεταστικά κέντρα προσήλθαν 3.798 υποψήφιοι, διαμορφώνοντας το ποσοστό συμμετοχής στο 90,53%. Επιτυχόντες κρίθηκαν οι 1.551, εκ των οποίων οι 309 αρίστευσαν συγκεντρώνοντας βαθμολογία άνω του 90. Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας. Οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν τη βαθμολογία τους στον ακόλουθο σύνδεσμο https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/aitiseis/?form=1#login, εισάγοντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Οι επιτυχόντες/επιτυχούσες θα μπορούν από τον ίδιο σύνδεσμο να αποθηκεύσουν και να εκτυπώσουν το ατομικό τους Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ). Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κος Άγγελος Δημοσθένους, συγχαίρει όσους και όσες κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς τη δοκιμασία των γραπτών και προφορικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα τους καλεί να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Διευθύνσεις Ιθαγένειας που ανήκουν, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω