c24ed800 dd6f 4091 b56c d29d7182e0df

Σύμβουλος ενημέρωσε νεοδιόριστους ότι δεν θα τους αξιολογήσει γιατί δε δικαιούται οδοιπορικά μετάβασης στο νησί τους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σύμβουλος ενημέρωσε νεοδιόριστους ότι δεν θα τους αξιολογήσει γιατί δε δικαιούται οδοιπορικά μετάβασης στο νησί τους

Πολλές ιστορίες με τραγελαφικό περιεχόμενο έχει προσφέρει η πρώτη προσπάθεια εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης στη δημόσια εκπαίδευση, με πρωταγωνιστές σχεδόν πάντα τους νεοδιόριστους και τους επίδοξους κριτές τους. Έτσι κι αλλιώς η επιβολή με αυταρχικούς όρους ενός αντιεπιστημονικού και αναχρονιστικού θεσμού εποπτείας θα ήταν δύσκολο εγχείρημα για την ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Δυσκολότερο γίνεται με τη ισχυρή αντίσταση του εκπαιδευτικού κλάδου, αλλά και με την απίστευτη προχειρότητα σχεδιασμού από το ίδιο το υπουργείο.

Οι “σύμβουλοι εκπαίδευσης” -σε εισαγωγικά καθώς πλέον το υπουργείο τους έχει μετατρέψει αποκλειστικά σε αξιολογητές νεοδιόριστων εκπ/κων- έχουν τεράστιες περιοχές ευθύνης και πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς στη δικαιοδοσία τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις για να βρεθούν στα σχολεία τους. Όταν μάλιστα μιλάμε για νησιωτικές περιοχές τότε τα έξοδα μετάβασης εκτοξεύονται και δεν καταβάλλονται με τη μορφή οδοιπορικών εξόδων, τουλάχιστον σε βαθμό που θα αντιστοιχούσε στο πραγματικό κόστος. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί σύμβουλοι να αδυνατούν να μεταβούν στις περιοχές των σχολείων ευθύνης τους. Μια τέτοια περίπτωση διασταυρώσαμε και εμείς από νησί του Αιγαίου στο οποίο οι νεοδιόριστοι ενημερώθηκαν από την ίδια/τον ίδιο “σύμβουλο”  ότι δεν θα μεταβεί στο νησί τους για να προβεί σε διαδικασίες αξιολόγησης, λόγω αδυναμίας κάλυψης του κόστους μετάβασης. Φυσικά αρκετοί εκπαιδευτικοί του νησιού συμμετέχουν, έτσι κι αλλιώς στην Απεργία/Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, ωστόσο ακόμα και κάποιοι που σκεφτόταν να υποκύψουν στον επιθεωρητή τους, σώθηκαν την τελευταία στιγμή από το τέρας της προχειρότητας και της υποχρηματοδότησης της δημόσιας διοίκησης.

Δημοφιλή!!  Νέο νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Ως υπηρέτηση οργανικής θα μετρά ο χρόνος απόσπασης για τις ειδικές κατηγορίες

Φυσικά διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες για το μέρος και τους εμπλεκόμενους. Ο μόνος λόγος που δεν τα δημοσιεύουμε είναι για να μη στοχοποιηθεί το στέλεχος εκπαίδευσης από τη διοίκηση, καθώς η συγκεκριμένη πράξη πρέπει ενδεχομένως να προστατευτεί και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συναδέλφους του συμβούλους. Προφανώς και δεν έχει κανένα νόημα, ούτε είναι υποχρεωμένοι  να πληρώνουν από την τσέπη τους υπέρογκα ποσά, για να εφαρμόσουν μια αντιεκπαιδευτική πολιτική ενάντια στις ομόφωνες αποφάσεις του εκπαιδευτικού κλάδου. Σε κάθε περίπτωση στο τέλος της μέρας αυτό που έχει ίσως σημασία είναι ότι καταγράφουμε άλλον έναν, απίθανο, τρόπο ακύρωσης της ατομικής αξιολόγησης στην πράξη.

Δημοφιλή!!  Η Κύπρος αλλάζει πίστα: Σύνδεση Αξιολόγησης με απολύσεις - Για όσους πιστεύουν ότι θα αξιολογηθούν και όλα θα πάνε καλά

Τεράστιο το κύμα νεοδιόριστων που κάθε μέρα υπογράφουν Απεργία/Αποχή από τον επιθεωρητισμό 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω