image 1

Καταγγελία Διευθυντή Εκπαίδευσης για επικίνδυνες και αυθαίρετες προτροπές

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση-καταγγελία για τις ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δωδεκανήσσου, όπως μας κοινοποιήθηκε απο την παράταξη της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης (Κω-Νισύρου)-Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις. Η ανακοίνωση καταγγέλει την οδηγία που είχαμε δημοσιεύσει εδώ: Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία – Παντελώς παράνομη και πρωτοφανής ενέργεια

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Κω – Νισύρου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Κως, 9-10-2023

Θέμα: Καταγγελία για τις αυθαίρετες και επικίνδυνες προτροπές του ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου, Χαράλαμπου Ψαρά

Ο κρατικός μηχανισμός υποδαυλίζει τα εκπαιδευτικά και εργασιακά μας δικαιώματα… Δεν μας έφταναν οι ελλείψεις προσωπικού, ειδικοτήτων, Τμημάτων Ένταξης, ολοήμερων , η ΣΦΑΓΗ των παράλληλων στηρίξεων , οι σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια μας , τα κοντέινερ που στοιβάζουμε τις/τους μαθήτριε/ές μας , οι ελλείψεις καθαριστριών/των, οι μεθοδευμένες στρατηγικές του Υπουργείου Παιδείας για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητ(ρι)ών μέσω των επικείμενων αξιολογήσεων και η γενικότερη λεηλασία της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής, την οποία θέλουν να περάσουν σαν μια κανονικότητα… Τώρα, ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου προσπαθεί να μας καταστρατηγήσει το εργασιακό μας ωράριο και να αλλάξει ολόκληρη τη λειτουργία του σχολείου , δίνοντας αυθαίρετες και τρομερά επικίνδυνες εντολές. Στην αρχή , νομίσαμε πως κάτι δεν καταλάβαμε καλά ή ότι ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς, κάτι άλλο θα ήθελε να επικοινωνήσει, αλλά η αλήθεια είναι πως και ήξερε και γνώριζε και πως ο Ψαράς ενσαρκώνει στην ολότητα του τις πραγματικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή την πλήρη καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την υποταγή της εκπαίδευσης στο βωμό της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου. Ο Ψαράς ζήτησε από τους διευθυντές-προϊσταμένες σχολείων, με γραπτή προτροπή να ανοίγουν τις πόρτες του σχολείου πριν από τις 8 πμ. για τις/τους μαθήτριες/ές που δεν παρακολουθούν μεν πρωινή ζώνη, αλλά περιμένουν στα πεζοδρόμια πριν ανοίξει το σχολείο και μάλιστα με ορισμό εφημερευόντων. Με τον τρόπο αυτό , παραβιάζεται ο τρόπος λειτουργίας του σχολείου που είναι ξεκάθαρος και θεσμοθετημένος με βάση το Π.Δ 79. Οι εντολές του είναι άκρως αυθαίρετες και επικίνδυνες, αφήνοντας τις/τους εκπαιδευτικούς ακάλυπτες/ους σε ό, τι τυχόν συμβεί στο προαύλιο χώρο του σχολείου αποδεικνύοντας περίτρανα πως απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα της σχολικής ζωής και της επικινδυνότητας των προτροπών του, παραβιάζοντας τους θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του σχολείου με βάση το Π.Δ 79/2017 άρθρο 18,παρ Α1 και Β1 και όλα όσα προβλέπονται στα ΕΩΠ των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς, ως άλλος διαχειριστής της πολιτικής των περικοπών της κυβέρνησης και του Υπουργείου μας παρουσιάζει πολύ “ομαλά” μια εικόνα από το σχολείο της αξιολόγησης – ιδιωτικοποίησης που οραματίζεται η αγορά εάν περάσουμε στην λεγόμενη αυτονομία των σχολικών μονάδων.

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση Εισαγωγής στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.)

Παράλληλα ο ΣΕΠΕ Κω –Νισύρου έβγαλε ένα κείμενο-έκθεση ιδεών το οποίο δε ζητά καν την ανάκληση του εγγράφου από τον ΔΙΠΕ και δεν τοποθετείται με σαφήνεια. Δεν είναι απλά αυθαίρετο το έγγραφο του ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου επειδή έχουμε ελλείψεις εκπαιδευτικών και δεν μπορούν να τοποθετηθούν για να κάνουν εφημερία ή επειδή παραβιάζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, είναι παράνομο γιατί παραβιάζει τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Η λειτουργία του σχολείου είναι σαφής με βάση το Π.Δ 79/2017 άρθρο 18,παρ Α1 και Β1, όλα όσα προβλέπονται στα ΕΩΠ των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Δηλαδή, για τα νηπιαγωγεία η πρόωρη υποδοχή ορίζεται από τις 7:45-8:30 προαιρετικά και 8:15-8:30 η υποχρεωτική υποδοχή. Για τα δημοτικά 7:00-7:15 υποδοχή της πρωινής ζώνης προαιρετικά και 8:00-8:15 η υποχρεωτική υποδοχή.

Δημοφιλή!!  Σχέδιο νόμου Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη: Κριτική για Άνιση Μοριοδότηση, Αόριστα Κριτήρια και Περιορισμούς στην Ψηφιακή Εκπαίδευση / ΠΕ.ΣΥ.Ε

Καλούμε τον ΣΕΠΕ Κω-Νισύρου να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα και να ζητήσει την ανάκληση του συγκεκριμένου εγγράφου όπως και την ΔΟΕ.

Ζητάμε από τους συλλόγους διδασκόντων και τις/ους διευθύντριες/ές-προϊσταμένες να μην συμμορφωθούν με τις παραπάνω αυθαίρετες και επικίνδυνες προτροπές. Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και να χτίσουμε οδόφραγμα ενάντια στην καταπάτηση όσων με κόπο και αίμα έχουμε χτίσει τόσα χρόνια. Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους εκφοβισμοί, κεκαλυμμένοι κιόλας από ανώτερες καρέκλες, θα πετάγονται στα σκουπίδια.

Αυτοί μιλάνε από τα γραφεία τους, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω