Ανομία στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ενοχλούν οι αποκαλύψεις για εργασιακές παραβιάσεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την ανοχή του Υπουργείου Εργασίας, κ. Γεωργιάδη; | ΟΙΕΛΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενοχλούν οι αποκαλύψεις για εργασιακές παραβιάσεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την ανοχή του Υπουργείου Εργασίας, κ. Γεωργιάδη;

Μαινόμενος κατά της ΟΙΕΛΕ εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας κ. Α. Γεωργιάδης με πρόσχημα την σημερινή απεργία. Γιατί τέτοια οργή; Δεν είναι μόνο το γεγονός της στενής σχέσης που διατηρεί με ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου των ιδιοκτητών και που έσπευσε να επιβεβαιώσει εμμέσως σήμερα με την ομιλία του. Είναι κυρίως η ενόχληση και των δύο πλευρών για το χθεσινό δημοσίευμα της Ομοσπονδίας σχετικά με το χάος εργοδοτικής ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία για την αδήλωτη εργασία στις απογευματινές δράσεις που το Υπουργείο αρνείται να ελέγξει. Κι όχι μόνο αυτό. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

  • Έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα η δραστηριοποίησή μας κατά του σχεδίου νόμου που ψηφίζεται σήμερα από την στιγμή που προέκυψαν κυβερνητικές διαρροές για την πρόθεση επιβολής συμβολαίων μηδενικών ωρών στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Έχει ενοχλήσει ότι αναδεικνύουμε τη γιγαντιαία αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών κι ότι κάποιοι, με πρόσχημα τη μείωση της γραφειοκρατίας, αφαίρεσαν την κτηριακή εποπτεία του ΕΟΠΠΕΠ από τις μικρές ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης παίζοντας με την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών.
  • Έχει ενοχλήσει ότι δίνουμε μάχη να νομιμοποιηθούν τα άναρχα Κέντρα Μελέτης.
  • Έχει ενοχλήσει ότι φέραμε στο Συνήγορο του Παιδιού (και στην Επιθεώρηση Εργασίας που έχει δυστυχώς αδρανήσει) το θέμα των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας και των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής στα (επίσης αδήλωτα και ασύδοτα) summer camps.
Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα ως “γλάστρα”, ως έναν θεσμό που θα κάθεται στη γωνιά του χωρίς να θίγει τα κακώς κείμενα στο χώρο της εργασίας, χωρίς να θίγει επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη στην ΟΙΕΛΕ σήμερα είναι τίτλος τιμής. Σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά κι ότι εκπροσωπούμε επάξια τους συναδέλφους μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, παρουσιάζουμε μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές πυκνότητες στον ιδιωτικό τομέα. Γι΄αυτό η ιστοσελίδα μας και οι σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάνω από 30.000 μοναδικούς αναγνώστες το μήνα.

Το σημερινό “απουσιολόγιο” απεργιών και οι πανηγυρισμοί για την συμμετοχή στην απεργία, δεν είναι ντροπή για την ΟΙΕΛΕ. Είναι όνειδος για τους εργοδότες και για τον Υπουργό Εργασίας. Διότι η σκληρή αντεργατική νομοθεσία, οι ελεύθερες απολύσεις, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία,η έλλειψη ελέγχων προκαλούν φόβο. Ας μην βαυκαλίζονται εργοδότες και Υπουργός ότι οι εργαζόμενοι τους ακολουθούν και συμφωνούν με ό,τι ακραίο ψηφίζεται. Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αντιτίθενται στις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία 4 χρόνια και που έχουν οξύνει την εργοδοτική παρανομία (άλλωστε, αυτός ήταν ο στόχος…). Αν θεωρούν ότι τρομοκρατημένος εργαζόμενος είναι και ευχαριστημένος εργαζόμενος, μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη. Το γεγονός ότι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης το 70% των εργαζόμενων θέλει να αλλάξει δουλειά σε σύγκριση με το 40% στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, είναι ενδεικτικό. Και τρανή απόδειξη του ποιοι και με ποιες πολιτικές δημιουργούν αυτό το Big Quit (πάνω από το ένα τρίτο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχουν φύγει από τα σχολεία τους τα τελευταία 3 χρόνια) που δεν βαίνει εις βάρος των εργαζόμενων μόνο, αλλά και των ίδιων των ιδιωτικών μονάδων εκπαίδευσης που χρειάζονται, προς όφελος των παιδιών, σταθερότητα και αρμονικό εργασιακό κλίμα.

Δημοφιλή!!  Το ΥΠΑΙΘΑ καλεί σε παράνομες πράξεις Δ/ντες Εκπ/σης & μέλη ΠΥΣΠΕ - Να μη το δεχτούν - Θα αντιμετωπιστούν με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο - Κινητοποίηση Υπουργείο Παιδείας

Τέλος, εμείς, ως Ομοσπονδία που πιστεύει στον δημοκρατικό διάλογο, καλούμε τον Υπουργό Εργασίας (που μιλάει μέχρι στιγμής αποκλειστικά με τους εργοδότες μας), να καλέσει την ΟΙΕΛΕ σε συζήτηση για τα κακώς κείμενα του χώρου μας. Δεν θα του κάνει κακό να ακούσει και την άλλη πλευρά.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω