Screenshot 2023 09 10T111534.809

Ντροπή / Ακόμη περιμένουμε την παρέμβαση του ΥΠΑΙΘΑ για τους εκπαιδευτικούς από τη Θεσσαλία που πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία αύριο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ντροπή: Ακόμη περιμένουμε την παρέμβαση του ΥΠΑΙΘΑ για τους συνάδελφους από τη Θεσσαλία που πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα!

Είναι αυτονόητη ανάγκη να γίνει άμεση παρέμβαση από το ΥΠΑΙΘΑ για τους αναπληρωτές από Θεσσαλία που πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία αύριο στην άλλη άκρη της Ελλάδας

Οι αναπληρωτές που ζουν μόνιμα στη Θεσσαλία και έχουν τοποθετηθεί σε άλλες περιφέρειες είναι απελπισμένοι. Είναι ανέφικτο να μετακινηθούν. Τα σπίτια τους έχουν πλημμυρίσει. Εχουν χάσει περιουσίες. Για την ώρα ωστόσο, δεν υπάρχει καμία κεντρική απόφαση που να τους δίνει έστω λίγο χρόνο.

Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική και οι αναπληρωτές της περιοχής εκτός από τη ολοκληρωτική καταστροφή γύρω τους, έχουν να αγωνιούν και για την ανάληψη υπηρεσίας τους. Υπάρχουν αναφορές συναδέλφων που ζήτησαν από οχήματα του στρατού να τους βγάλουν από τα πλημμυρισμένα χωριά τους, για να φτάσουν όπως όπως σε ένα ΚΤΕΛ ή ένα τρένο και να αναχωρήσουν για τον τρόπο τοποθέτησής τους, με ελάχιστα στεγνά ρούχα μαζί τους.

Ο αδερφός μου με βάρκα σώζει ηλικιωμένους και εγώ πρέπει κάπως να αναλάβω υπηρεσία ως αναπληρώτρια

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αποκλείονται από το διορισμό για 3 ημέρες

Παρόλα αυτά ακόμα αγνοείται η παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας!

Είναι κρίμα που κανείς από τη διοικητική ιεραρχία και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ δεν έχει αναλάβει ακόμα πρωτοβουλία, ώστε να ανακουφίσει έστω και για λίγο τους πληττόμενους αυτούς ανθρώπους.  Το λιγότερο που η πολιτεία πρέπει να κάνει ΑΜΕΣΑ, είναι να μεριμνήσει, ώστε οι αναπληρωτές από τη Θεσσαλία να αναλάβουν υπηρεσία όταν η κατάσταση το επιτρέψει.

Η μαγική εικόνα των συνεντεύξεων της Υφυπουργού Παιδείας – Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ενώ τα κενά πνίγουν την εκπαίδευση

Πραγματικό μήνυμα συναδέλφου για την κατάσταση:

«Το υπουργείο πως ακριβώς περιμένει οι αναπληρωτές από Θεσσαλία να αναλάβουν υπηρεσία αύριο; Ντροπή και αίσχος ακόμα μια φορά!!! Έχουν χαθεί ζωές και περιουσίες. Στη Λάρισα που ζούμε το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα σπίτια μας, με τις οικογένειες μας. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι κλειστοί. Τι ακριβώς περιμένουν;;»

 

Ακόμη όπως ενημερωθήκαμε, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν έρθει από την άλλη άκρη της Ελλάδας (Ρόδο κτλ.), και έχουν τοποθετηθεί στη Θεσσαλία, είχαν κλείσει σπίτι στη Φαρκαδώνα κάποιοι από αυτούς (τα πράγματα τους καταστράφηκαν) και είναι αποκλεισμένοι στη Λάρισα τρεις μέρες τώρα πηγαίνοντας από Airbnb σε Airbnb, τα λεφτά τελειώνουν οπως μας αναφέρουν!!

Και όπως έχουμε ξαναγράψει, μια παράταση δεν είναι αρκετή. Πολυεπίπεδη στήριξη από παντού χρειάζεται, πρώτα από την πολιτεία, μετά από τα εκπαιδευτικά σωματεία και από όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς…

Ανάγκες σε υλικά πλημμυροπαθών
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω