Screenshot 20230821 180856 Instagram

Ανάληψη υπηρεσίας δια ζώσης και με 50 έντυπα – Ο ορισμός του ψηφιακού κράτους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουν ακουστεί πολλά για την ψηφιακή επανάσταση που έχει συντελεστεί στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό. Πάμε να απολαύσουμε παραδείγματα του ψηφιακού παραδείσου που ζούμε στην εκπαίδευση, 35 χρόνια μετά την είσοδο των πρώτων υπολογιστικών συστημάτων στη δημόσια διοίκηση.

Πρώτα να θυμηθούμε τις πρόσφατες τις ηλεκτρονικές αιτήσεις ΑΣΕΠ, για ένταξη στους νέους πίνακες που στις “super αυτοματοποιημένες” διαδικασίες, χωρίς κανένα λόγο έπρεπε να μετρήσει ο υποψήφιος την προϋπηρεσία του και τα προσόντα του και να τα ξαναδηλώσει χειροκίνητα, παρόλο που υπήρχαν όλα επιβεβαιωμένα στον ηλεκτρονικό του φάκελο στον ΟΠΣΥΔ. Αποτέλεσμα ήταν τα χιλιάδες λάθη, οι ενστάσεις, η απελπισία και χαμένα χρήματα για πάρα πολλούς υποψηφίους. Εξάλλου πριν 3 έτη ένα άλλο “super ψηφιακό” σύστημα δεχόταν αιτήσεις με απλήρωτα παράβολα…και χιλιάδες εργαζόμενοι καταδικάστηκαν από κάτι που λύθηκε την επόμενη φορά με βελτιστοποίηση του συστήματος.

Πάμε σε αυτό που αναφέρει και ο τίτλος, 35 χρόνια από τότε που οι πρώτοι υπολογιστές μπήκαν στα πρώτα γραφεία των διευθύνσεων εκπαίδευσης, για να κάνεις ανάληψη υπηρεσίας 17 Αυγούστου(!), πρέπει να βρεθείς για λίγες ώρες, ενδεχομένως και στην άλλη άκρη της χώρας, ξοδεύοντας ένα βουνό λεφτά κι ας είσαι ακόμα άνεργος. Έτσι προβλέπει η νομοθεσία βλέπεται.. Ε λογικό, δεν είχε και πολύ καιρό να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, μόνο 35 χρόνια…Φυσικά δεν απαιτείται μόνο η παρουσία του ατόμου στην ανάληψη, αλλά και καμιά 50αρια εκτυπωμένα έγγραφα, συν ένας φάκελος(!) αρχειοθέτησης! Τι 1990, τι 2023 λοιπόν, στον ψηφιακό μας παράδεισο όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν..

Δημοφιλή!!  Πλήθος σωματείων διοργανώνουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Πέμπτη 11/7

Πολλά άλλα παραδείγματα μπορούν να γραφτούν, η άχρηστη γραφειοκρατία χαρτιού είναι παντού στις διαδικασίες της εκπαίδευσης και η ψηφιακή επανάσταση δεν την αγγίζει, αλλά ας μείνουμε εδώ.

Ακολουθούν δύο αναρτήσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών περί εκσυγχρονισμού:

Ο συνάδελφος Παπαδημητρίου Δημήτρης γράφει:

“Έτσι για να καταλάβετε και οι υπόλοιποι, ψηφιακό κράτος σημαίνει ότι νεοδιόριστη μάνα εκπαιδευτικός έρχεται να δουλέψει στη Μύκονο και στη Σαντορίνη με πρώτο μισθό 737 ευρώ αλλά τουλάχιστον μπαίνει να διδάξει σε τάξη που υπάρχει διαδραστικός πίνακας…
Για τέτοια ψηφιακή επανάσταση μιλάμε..”
Ο συνάδελφος Μιχάλης Βολκίδης επισημαίνει:
“Μετά από 8 έτη αναπλήρωσης του εαυτού μου διορίστηκα. Άλλαξαν πολλά από τότε. Τίποτα δεν έμεινε ίδιο. Είμαι τυχερός που διορίστικα την εποχή της ψηφιοποίησης και κατέθεσα μόνο 51 έντυπα έγγραφα. Στο τσακ ήμουν να γίνω ολόγραμμα.”
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω