gov

Πυρόπληκτοι: Άνοιξε η πλατφόρμα εφαρμογής παροχής υπηρεσιών βοήθειας για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πυρόπληκτοι: Άνοιξε η πλατφόρμα εφαρμογής παροχής υπηρεσιών βοήθειας για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023

Άνοιξε την Πέμπτη 3 Αυγούστου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων παροχής πρώτων βοηθειών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023.

Αφορά:

  • επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν πρώτες βοήθειες έναντι επιχορήγησης, μετά την έκδοση σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ Β’ 4900/3-8-2023).
  • ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν πρώτη ενίσχυση έναντι στεγαστικής συνδρομής, μετά την έκδοση σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β’ 4899 / 3-8-2023).

Για την καταβολή του πρώτου βοηθήματος ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr που λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 16 Αυγούστου 2023.

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Στόχος είναι οι πληγέντες που δικαιούνται να λάβουν πρώτες ενισχύσεις να υποβάλουν αίτηση το συντομότερο δυνατό και να λάβουν την υποστήριξη που δικαιούνται το συντομότερο δυνατό – αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Δικαιούχοι είναι οι πληγέντες που βρίσκονται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Συμβουλές SaferInternet4Kids / Επικίνδυνες διαδικτυακές φιλίες!

 

Κοινή Υπουργική Απόφαση 12457/2023 – ΦΕΚ 4900/Β/3-8-2023

Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτης αρωγής, έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών, σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τη 17η ως την 31η Ιουλίου 2023 στη χώρα.

Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για διακρίσεις έναντι ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού των συνταξιούχων του πρώην ΟΑΕΕ

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 12456/2023 – ΦΕΚ 4899/Β/3-8-2023

Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτης αρωγής, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την 17η ως την 31η Ιουλίου 2023 στη χώρα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω