θαυμαστικά

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA” & ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA”

” Ελληνική PISA ” – Αλλαγή της επιλεγμένης σχολικής μονάδας την ίδια ημέρα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ενημέρωσε τα μέλη και την Ομοσπονδία ότι, λόγω τόσο της συμμετοχής στη στάση εργασίας, που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, της πλειοψηφίας των συναδέλφων – εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου όσο και της προσέλευσης μόλις επτά (7) μαθητών της ΣΤ΄ τάξης (λόγω της άρνησης των γονέων να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στις εν λόγω εξετάσεις), ακυρώθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Διαγνωστικών Εξετάσεων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το οποίο είχε προεπιλεγεί.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας αποφάσισε αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα να αλλάξει τη σχολική μονάδα στην οποία θα διεξάγονταν οι Πανελλήνιες Διαγνωστικές Εξετάσεις, από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, ενώ η έναρξη αυτών είχε ήδη πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία που επέλεξε ο Διευθυντής του Π.Ε. Ηλείας, με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, δεν ήταν νόμιμη και σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Δημοφιλή!!  Πάγια Θέση ΠΑΣΑΔ: Μόνιμοι Διορισμοί & Δίκαιη Κατανομή για Όλους τους Εκπαιδευτικούς

Ο διάλογος, η συζήτηση, η αναζήτηση συμπληρωματικών οδηγιών, η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας, αλλά και η αντίδραση σε παράτυπες και αδικαιολόγητες ενέργειες καθώς και σε διαφορετική άποψη είναι μέρος της δημοκρατίας…
αυτό που διδάσκουμε στα παιδιά μας …
και πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα ….

 


Καμία απάντηση της Δ.Π.Ε. Ηλείας για την PISA

ΣΧΕΤ: Έγγραφο ΣΕΠΕ Πύργου & Αρχαίας Ολυμπίας (Α.Π. 25/18-05-2023)

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εξαιτίας της μη απάντησης από τον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας στα ερωτήματα που θέσαμε με το σχετικό έγγραφό μας αναφορικά με όσα συνέβησαν τη 10η Μαΐου 2023, ημέρα διεξαγωγής των Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα – «Ελληνική PISA» και νιώθοντας πρωτίστως ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι στα μέλη μας, αποφάσισε ομόφωνα:

 

  • Να κοινοποιηθεί το ως άνω σχετικό έγγραφό μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στο ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να διερευνηθούν αρμοδίως οι ενέργειες, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται και αφορούν τόσο στον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας όσο και στον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και να μας δοθούν οι απαντήσεις που αναμένουμε στα ερωτήματά μας
Δημοφιλή!!  ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ / Καταστρατήγηση των θέσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ06 Αγγλικής φιλολογίας

 

  • Να ενημερωθεί, ο ευρύτερος εκπαιδευτικός κλάδος και η κοινωνία για όσα συνέβησαν, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, όποτε και εάν θιγεί η προσωπικότητα, η αξιοπρέπεια και η επαγγελματική του σταδιοδρομία στο δημόσιο σχολείο.

 

Σημειώνεται ότι δεν θεωρήθηκε σκόπιμη όλη αυτή η διαδικασία εξ αρχής, έχοντας ως δεδομένη την ΕΓΚΑΙΡΗ και ΕΓΚΥΡΗ απάντηση του Διευθυντή Π.Ε Ηλείας στο έγγραφό μας, οπότε και συνολικά θα ενημερώναμε για όσα συνέβησαν.

 

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω