ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1

ΟΙΕΛΕ / Για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή σχολείων – Έτοιμος για την κατηγοριοποίηση | εμπορευματοποίηση σχολείων ο νέος Υπουργός Παιδείας!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΙΕΛΕ για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή σχολείων – Έτοιμος για την κατηγοριοποίηση – εμπορευματοποίηση σχολείων ο νέος Υπουργός Παιδείας!!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συναδέλφισσα σε εύστοχο σχόλιο της

Βγαίνει ο Πιερρακάκης και λέει ότι θα βάλει μπροστά την ελεύθερη επιλογή σχολείων. Φαντάζομαι αυτό που εννοεί είναι ότι θα φτιάξει μια πλατφόρμα, στην οποία θα μπορείς να δηλώνεις σχολείο. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέει ότι θα φροντίσει αυτό να μην οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση των σχολείων σε καλά και κακά.

Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Η παγκόσμια πρακτική έχει δείξει ότι, όπου εφαρμόστηκε η ελεύθερη επιλογή σχολείου, αυτό οδήγησε σε κατηγοριοποίηση των σχολείων χωρίς καμία εξαίρεση. Πράγμα που με τη σειρά του οδήγησε τα καλά σχολεία να βρίσκουν περισσότερους οικονομικούς πόρους και να γίνονται καλύτερα, ενώ τα κακά να βρίσκουν λιγότερους και να γίνονται χειρότερα. Αν ο κ. Πιερρακάκης έχει βρει έναν τρόπο η ελεύθερη επιλογή σχολείων να μην οδηγεί σε κατηγοριοποίηση των σχολείων θα πρέπει να μας τον εξηγήσει και, πιθανότητα, να τον παρουσιάσει σε κάποιο διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο, αφού θα πρόκειται για μια σημαντικότατη και καινοτόμα ανακάλυψη.

Επειδή, όμως, δεν πιστεύω ότι έχει βρει τέτοιον τρόπο, ας δούμε λιγάκι γιατί το κάνει αυτό.

Αρχικά για λόγους ιδεολογικής ηγεμονίας. Πρέπει να περάσει στην κοινωνία ότι η καλή μόρφωση είναι θέμα εισοδήματος. Έχεις χρήματα να ζεις σε καλή γειτονιά ή να μεταφέρεις το παιδί σου καθημερινά σε ένα σχολείο μακρυά από το σπίτι σου; Έχεις χρήματα να κάνει το παιδί σου ιδιαίτερα από το δημοτικό, ώστε να γίνεται δεκτό στα καλά δημόσια σχολεία; Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, αν ένα σχολείο έχει ζήτηση, θα βάλει κριτήρια εισαγωγής κι αυτά δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα. Να κι ένα δωράκι για τα φροντιστήρια, λοιπόν.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για Ανοίκειες και Αλαζονικές Συμπεριφορές Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κι αν δεν έχεις λεφτά, τότε να βρεις δεύτερη δουλειά, αφού ο Γεωργιάδης καταργήσει το 40ωρο που λέγαμε πριν. Και, φυσικα, στις γειτονιές που υπάρχουν καλά σχολεία, οι τιμές των ακινήτων θα εκτιναχθούν.

Έτσι έρχεται η ανάπτυξη, καλά μου παιδιά.

Καταλάβατε; Καταλάβατε.

Συμβουλές SaferInternet4Kids / Επικίνδυνες διαδικτυακές φιλίες!

Πότε είναι νομικά επιτρεπτή η μείωση του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο

 

school choice

 

Ελεύθερη γονεϊκή επιλογή – Οι 3 ανακοινώσεις της ΟΙΕΛΕ

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπήρξαν άρθρα στο διαδίκτυο και ερωτήματα που διατυπώθηκαν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή που αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης για το χώρο της εκπαίδευσης.

Η ΟΙΕΛΕ από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έχει ασχοληθεί σε ερευνητικό επίπεδο με το κρίσιμο αυτό ζήτημα και με τις επιπτώσεις του στο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Όταν ανακοινώθηκε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων για ενημέρωση των συναδέλφων και, ευρύτερα, της κοινωνίας για ένα φαινόμενο που συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  Το ΥΠΑΙΘΑ καλεί σε παράνομες πράξεις Δ/ντες Εκπ/σης & μέλη ΠΥΣΠΕ - Να μη το δεχτούν - Θα αντιμετωπιστούν με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο - Κινητοποίηση Υπουργείο Παιδείας

Αναδημοσιεύουμε τη σειρά των άρθρων που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Απρίλιο – Μάιο για να μπορούν οι αναγνώστες να έχουν μια συνολική εικόνα για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή και τα vouchers.

Πρώτη ανακοίνωση, 29/4: Η ιστορική θεωρητική αναδρομή του φαινομένου της ελεύθερης γονεϊκής επιλογής και οι θέσεις της ΟΙΕΛΕ

Δεύτερη ανακοίνωση, 9/5: Η διασύνδεση του φαινομένου με την έκρηξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Τρίτη ανακοίνωση, 11/5: Η ΟΙΕΛΕ ενημερώνει κοινωνικούς φορείς για το ζήτημα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω