Εφαρμογή της ΑΑΔΕ – Όλες οι συναλλαγές στο κινητό!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εφαρμογή της ΑΑΔΕ – Όλες οι συναλλαγές στο κινητό! Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τη φορολογική τους εικόνα ή διαφορετικά το προφίλ, να πληρώνουν τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο, το οποίο θα είναι προσωποποιημένο για κάθε φορολογούμενο. Ο επαγγελματίας, για παράδειγμα, θα λαμβάνει ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου. Εάν μέχρι, για παράδειγμα, τις 30 Απριλίου δεν έχει πληρώσει το ΦΠΑ, θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης . Το ίδιο θα γίνεται για τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ ή για κάποιον οφειλέτη που έχει ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις που τρέχουν τώρα στο υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.
Σκανάρισμα αποδείξεων, περισσότεροι από 175.000 φορολογούμενοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, έρχεται το app για τις φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ σχεδιάζεται και εφαρμογή για το σκανάρισμα οχημάτων.
Με τη βεβαίωση του φόρου και του προστίμου θα γίνεται και η κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του πολίτη που συνέβαλε στην αποκάλυψη φοροδιαφυγής. Ακόμα και εάν η επιχείρηση προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και μετά στα Διοικητικά Δικαστήρια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει για αρκετά χρόνια, ο καταγγέλλοντας θα λάβει το ποσό με την βεβαίωση των φόρων και των προστίμων, ασχέτως εάν εκ των υστέρων δικαιωθεί για κάποιο λόγο η εταιρεία. Οι περισσότερες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί αφορούν στη μη διαβίβαση των δεδομένων των συναλλαγών-αποδείξεις στην ψηφιακή πλατφόρμα «myDATA».
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω