ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔ. ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Π.Ε.Κ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών Με την απόφαση 143616/Ε3 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5939/Β/21-11-2022, οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται σε διάφορες κατηγορίες, όπως οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2020 και του 2021, υποχρεούνται σε πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης.

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Η διάρκεια της επιμόρφωσης είναι 8 έως 12 εβδομάδες ανάλογα με τη διαμόρφωση του προγράμματος ανά τμήμα και διεξάγεται κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2022 – Φεβρουαρίου 2023. Το πρόγραμμα της εισαγωγικής επιμόρφωσης υλοποιείται με εφαρμογή τεχνικών μεικτής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 96 ωρών (24 ώρες σύγχρονης και 72 ώρες ασύγχρονης).
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και το 2014 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί παρακολουθούσαν υποχρεωτικά δια ζώσης 30 ώρες πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης από τον ΟΕΠΕΚ μέσω των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων. Οι επιμορφώσεις γίνονταν στις αρχές κάθε σχολικού έτους , ενώ στη συνέχεια διεξάγονταν κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που διορίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία αυτά τα προγράμματα. Είναι αδιανόητο, και εκδικητικό από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, να θεωρείται προαπαιτούμενο μονιμοποίησης η συμμετοχή αυτών των εκπαιδευτικών σ’ ένα πανομοιότυπο επιμορφωτικό πρόγραμμα.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, που ως γνωστόν δε λογαριάζει την προσωπική και οικογενειακή ζωή των εκπαιδευτικών, προγραμματίζει τη διεξαγωγή των επιμορφώσεων μεσούσης της σχολικής χρονιάς.
Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης θα πρέπει εκτός της προετοιμασίας της διδασκαλίας της επόμενης μέρας να παρακολουθούν, σε ώρες εκτός εργασιακού ωραρίου, το πρόγραμμα επιμόρφωσης βάζοντας στον πάγο την ιδιωτική τους ζωή.
Διεκδικούμε και απαιτούμε: Να απαλλαγούν της υποχρέωσης της εισαγωγικής επιμόρφωσης όσοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στα επιμορφωτικά προγράμματα των Π.Ε.Κ., Να διεξαχθούν οι επιμορφώσεις κατά την έναρξη ή τη λήξη του σχολικού έτους, δηλαδή 1 έως 10 Σεπτεμβρίου ή 16 έως 21 Ιουνίου.
Να μην αποτελεί προαπαιτούμενο μονιμοποίησης η συμμετοχή στο πρόγραμμα επιμόρφωσης. Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗ.ΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Π.Ε.Κ
Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης 8-12 εβδομάδων για όσους διορίστηκαν το καλοκαίρι του 2020, το καλοκαίρι του 2021 και όσους είχαν διοριστεί νωρίτερα με δικαστικές προσφυγές. Το πρόγραμμα είναι όλο εξ αποστάσεως με χρήση σύγχρονων και ασύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.
Με έκπληξη μας, διαβάζοντας το σχετικό ΦΕΚ, διαπιστώσαμε ότι από την εισαγωγική επιμόρφωση δεν εξαιρούνται όσοι συνάδελφοι είχαν επιμορφωθεί από τα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (Π.Ε.Κ), όπως υποχρεούνταν ως αναπληρωτές μέχρι το 2014.
Ζητούμε:
Να εξαιρεθούν από την εισαγωγική επιμόρφωση, όσοι συνάδελφοι ως αναπληρωτές είχαν παρακολουθήσει ανάλογο πρόγραμμα. Πολλοί από αυτούς μάλιστα είχαν αναγκαστεί να μετακινούνται σε όμορη πόλη, καθώς δεν υπήρχαν Π.Ε.Κ σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και πρέπει να παρέχεται από το κράτος σε μόνιμη και σταθερή βάση. Πρόσκαιρες και χωρίς συνέχεια επιμορφώσεις, που πραγματοποιούνται εκτός εργασιακού ωραρίου, εκμεταλλευόμενες κοινοτικά κονδύλια και πακέτα δεν μπορούν να αναπληρώσουν την παντελή έλλειψη πλάνου για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.”Κώστας Σωτηρίου”

🆘 «Δόκιμοι» εκπαιδευτικοί εν αναμονή αξιολόγησης; Επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου εν μέσω ομηρίας; ΩΣ ΕΔΩ! Να πάρουμε τη ζωή και τη δουλειά στα χέρια μας!
❓Το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει ανοιχτά τη νέα γενιά εκπαιδευτικών ως εύκολο στόχο και τους διορισμούς ως Δούρειο Ίππο για να περάσει την πολυπόθητη αντιδραστική και τιμωρητική αξιολόγηση.. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να την κρατήσει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας (έχοντας διοριστεί αλλά όχι «μονιμοποιηθεί») ώστε να δεχτεί πρώτη την αξιολόγηση.
☑️Συναδέλφισσες/οι, νεοδιόριστοι όλων των ετών, αναπληρώτ(ρι)ες, χρειάζεται εδώ και τώρα να πάρουμε σαφή θέση απέναντι στις πρακτικές του Υπουργείου. Αυτό που διακυβεύεται είναι η εργασία και οι ζωές μας, οι μεταξύ μας σχέσεις, η συναδελφικότητα, η δημοκρατία, η παιδαγωγική ελευθερία, μαζί και κάθε έννοια μονιμότητας στο δημόσιο σχολείο.
📣Καλούμε άμεσα τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να επιληφθούν του ζητήματος μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συνδικαλιστικά και νομικά.
🔆Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!
📣ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου για να πάρουμε αποφάσεις για τις ζωές μας
Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Δημοφιλή!!  Μεταθέσεις/διορισμοί 2024: Οριστικοποίηση αριθμών, γεωγραφικός χάρτης κενών και προσδοκίες για αύξηση.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω