ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ – Θα αγωνιστούμε συλλογικά για όσο χρειαστεί

Σύλλογος Διδασκόντων 8ου Γυμνασίου Πειραιά

 

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, δηλώνουμε την αλληλεγγύη, την συμπαράσταση και την αμέριστη στήριξή μας στον συνάδελφο και Αναπληρωτή Διευθυντή του σχολείου μας ο οποίος διώκεται πειθαρχικά γιατί δεν όρισε Ενδοσχολικό Συντονιστή και Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα. Ο Διευθυντής μας συντάχθηκε με τις αποφάσεις του σωματείου μας (ΕΛΜΕ Πειραιά) ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην προκηρυγμένη απεργία-αποχή από το σωματείο μας.

Οι εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η δίωξη αυτή αμφισβητεί με απροκάλυπτο τρόπο το πιο θεμελιώδες εργασιακό μας δικαίωμα και ως εκ τούτου μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Εξάλλου, η πλειοψηφία των συναδέλφων του σχολείου συμμετέχει και αυτή στην προκηρυγμένη από την ΕΛΜΕ Πειραιά απεργία – αποχή. Η απάντησή μας στην πρωτόγνωρη αυτή επίθεση θέλουμε να είναι καθαρή και απερίφραστη. Θα αντισταθούμε και θα αγωνιστούμε συλλογικά και για όσο χρειαστεί ενάντια στον εκφοβισμό, ενάντια στη δίωξη του διευθυντή του σχολείου μας αλλά και οποιουδήποτε συναδέλφου μας διωχθεί στο μέλλον για τον ίδιο λόγο. Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαμφισβήτητο. Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι κατοχυρωμένη κατάκτηση των εργαζομένων και η παρεμπόδισή της είναι αντιδημοκρατική και ηθικά απαράδεκτη.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Πειραιά να στηρίξουν με κάθε μέσο τον συνάδελφό μας που διώκεται για την θαρραλέα και ανυπότακτη στάση του.

Κι επειδή όλα αυτά συμβαίνουν τις ημέρες της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – η παραπομπή σε πειθαρχικό έχει ημερομηνία 16-11-2022 – εμείς θα υπενθυμίσουμε στον Προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Πειραιά τα δικά του λόγια, αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ και την ευχή του “τα γεγονότα του Πολυτεχνείου να αποτελούν φωτεινό οδοδείκτη για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας”. Με την φράση αυτή θα συμφωνήσουμε, ελπίζοντας πως την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε τα γραφεία της Διεύθυνσης για να διεκδικήσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας, θα βρούμε εκτός από την ιστοσελίδα, ανοιχτή και την βαριά μεταλλική πόρτα.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

· ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Γυμνασίου Πειραιά

 

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης & Α΄ΕΛΜΕ Δ. Αττικής (Περιστέρι)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΩΞΗ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει το Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά που προχώρησε σε μια πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη, με τις ευλογίες του ΥΠΑΙΘ.

Συγκεκριμένα, παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής το Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ο λόγος; Η συμμετοχή του συναδέλφου, από κοινού με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του σχολείου, στη νόμιμα προκηρυχθείσα Απεργία-Αποχή (Α-Α) που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά από Μέντορες-Συντονιστές, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες! Χωρίς μάλιστα η απεργία που κήρυξε η ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο.

Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανή, επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση! Με βάση το σκεπτικό της παραπομπής του συναδέλφου, αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του.

Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται (ιδιαίτερα αν αυτοί είναι Διευθυντές Σχολείων) και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της Απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να την κηρύσσουν. Είναι ο πρώτος Διευθυντής Σχολείου στη Β/θμια Εκπαίδευση, στον οποίο ασκείται συνδικαλιστική δίωξη για συμμετοχή σε Α-Α που κήρυξε το Α/θμιο Σωματείο του (ΕΛΜΕ Πειραιά).

Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην Απεργία, με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό – απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο έξι φορές, έχουν κηρυχτεί παράνομες οι απεργίες του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης.

Για το Δ.Σ.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo