Εκπ/κοι παίζουν “μουσικές καρέκλες” με σχολεία, καθώς αλλάζουν συνεχώς οι τοποθετήσεις – Με αλχημείες και μετακινήσεις προσπαθούν να απαντήσουν στην απουσία προσλήψεων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

εικόνα Viber 2022 05 15 14 58 21 360 E-WALL

Προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξύγκι ανατρέποντας τις ζωές των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων! Επανατοποθετήσεις, αναγκαστικές μετακινήσεις, διαπίστωση υπεραριθμιών  εν μέσω της σχ. χρονιάς και τα προγράμματα των σχολείων στον αέρα! Οι εκπαιδευτικοί παίζουν «μουσικές καρέκλες» αλλάζοντας σχολείο κάθε λίγο! Ως εδώ! Κάλυψη όλων των κενών με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και όχι αλχημείες!

Η εκπαιδευτική κοινότητα στην Π.Ε. Ανατολική Αττική βιώνει κάθε μέρα και εντονότερα την αναταραχή και τις συνέπειες από τις απέλπιδες προσπάθειες της διοίκησης να καλύψει τα κενά στα σχολεία, χωρίς να έχει προσλήψεις νέων συναδέλφων, μέσω μιας διαρκούς αναδιάταξης του προσωπικού. Φυσικά κάτι τέτοιο προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία σχολείων που κάθε βδομάδα αλλάζουν πρόγραμμα και φυσικά στη ζωή των ίδιων των εκπαιδευτικών που ακόμα και εάν έχουν οργανική, δεν ξέρουν για πόσο θα μείνουν στο σχολείο τους. Για να καλύψουν λοιπόν τα κενά όπως- όπως, χωρίς προσλήψεις, πρώτα είχαμε την προσπάθεια να εισαχθούν οι υπερωρίες!!!  στη ζωή των σχολείων και μετά ακολουθεί ένα γαϊτανάκι μετακινήσεων εκπαιδευτικών με ό,τι συνέπειες φέρει κάτι τέτοιο στη ζωή τους.

ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και στους ΠΕ 70 δασκάλους

Μετά τα ατελείωτα και εξαντλητικά μοιράσματα όλων των ειδικοτήτων και παράλληλων στηρίξεων  εισάγεται από την αρχή της σχ. χρονιάς για πρώτη φορά  η λογική του μοιράσματος και των δασκάλων Π.Ε. 70.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες!

Μετακινείται αναπληρώτρια, χωρίς δικό της μέσο μετακίνησης, στα μέσα Νοέμβρη σε απόσταση 22χλμ, (από το ΔΣ στο Κίτσι σε ΔΣ στα Σπάτα) την ώρα που υπήρχε διαθέσιμο κενό με αυξημένες ανάγκες σε διπλανό σχολείο (ΔΣ Αγ. Μαρίνας Κορωπίου) κι ενώ ήδη έχει προγραμματίσει την κατοικία της πλησίον του σχολείου Κιτσίου. Μετακινήσεις εκπαιδευτικών στην Αν. Αττική σημαίνει μεγάλες αποστα΄σεις και περιοχές που δεν συνδέονται μέσα συγκοινωνίας όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση τα ΣΠΑΤΑ με το ΚΙΤΣΙ. Μετακινείται και μοιράζεται  σε 2 σχολεία αναπληρώτρια από το 3ο Δ.Σ. Κορωπίου στο Δ.Σ. Αγ. Μαρίνας καλύπτοντας είτε πρωινό, είτε  ολοήμερο τινάζοντας στον αέρα  τα προγράμματα των σχολείων  (τόσο του 3ου Δ.Σ. Κορωπίου όσο και του ΔΣ της Αγ. Μαρίνας) και ανατρέποντας οικογενειακούς και παιδαγωγικούς προγραμματισμούς εκπαιδευτικών.

Διαπίστωση υπεραριθμιών στα μέσα Νοέμβρη !

Στα 2α τμήματα ένταξης του Δ.Σ. Κιτσίου &  1ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου. Σε σχολείο που και 3ος εκπαιδευτικός για ΤΕ θα ήταν πολύτιμος καθώς οι γνωματεύσεις είναι ήδη πολλές τα αιτήματα στο ΚΕΔΑΣΥ προσεγγίζουν τα 20 και υπεύθυνες δηλώσεις γονέων για παρακολούθηση στο ΤΕ πληθαίνουν διαπιστώνεται λειτουργική υπεραριθμία και καλείται ο 2ος μόνιμος εκπαιδευτικός στο ΤΕ με 30ετή προϋπηρεσία να κάνει δήλωση υπεραριθμίας. Εκτός από αντιπαιδαγωγική η  διαδικασία είναι και παράνομη. Δεν προβλέπεται πουθενά η υπεραριθμία να κρίνεται στη μέση της χρονιάς για κανένα λόγο – αυτό κρίνεται με την έναρξη της σχ. χρονιάς  και πριν από όλες τις άλλες υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις νεοδιόριστων, αποσπάσεων, τοποθετήσεις αναπληρωτών κλπ – ΠΔ 50 & ΠΔ 100)  Προφανώς η διεύθυνση προεξοφλεί ότι δεν θα υπάρξουν προσλήψεις για Τ.Ε. και μετακινεί μόνιμο προσωπικό, ώστε να μοιράσει το υπάρχον δυναμικό της! Αυτό αποτελεί μια αδιέξοδη και απαράδεκτη διαδικασία που καταγγέλλουμε και πρέπει να ακυρωθεί.

Στον καιρό της μεγάλης στέγνιας…

Διοικητικοί προτείνουν σε διευθυντές/ντριες  να εξοικονομήσουν ώρες για να δώσουν στο διπλανό σχολείο. Δ/ντες-ντριες  βρίσκονται σε ανεύρεση ωρών από τα όμορα σχολεία…

Πλεόνασμα ωρών δεν υπάρχει! Μόνο ανάγκη  κάλυψης πραγματικών αναγκών των  μαθητών μας υπάρχουν  Λέμε ξεκάθαρα ότι οι «περισσευούμενες» διδακτικές ώρες όπως αρέσκεται να ονομάζει η Διοίκηση ένα μικρό πλεόνασμα διδακτικών ωρών είναι απόλυτης ανάγκης για τις λίγες σχ. μονάδες που έχουν το αυτονόητο δηλ.  να μην έχουν ελλείψεις όπως οι περισσότερες !

Είναι οι ώρες που διαθέτουμε σε πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών μας προερχόμενες από ελλείψεις παράλληλης στήριξης, για υποστήριξη μαθητών με ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα (με ειδικές μαθησιακές ή ανάγκες σε ενισχυτική) για έκτακτα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων,  για να καλυφθούν κενά που ΔΕΝ ΚΑΛΥΨΕ το υπουργείο από την αρχή της χρονιάς ή κενά που προκύπτουν καθημερινά στη σχ. μονάδα. Είναι η ανάσα που έχει ένα  σχολείο για να μην οδηγηθεί σε «έμφραγμα» με την παραμικρή απουσία εκπαιδευτικού.

Σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω περιπτώσεις είναι ενδεικτικές μιας κοινής διαπίστωσης, σύμφωνα με την οποία έχουμε ένα διαρκές κυνήγι ωρών δεξιά και αριστερά που έχουν κάνει το δυναμικό των σχολείων μια διαρκώς μεταβαλλόμενη μεταβλητή, κάτι που φυσικά έχει εντελώς αντιπαιδαγωγικά αποτελέσματα.

!!Από τις 110 προσλήψεις που ζητά η Δ/νση Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ το ΥΠΑΙΘ προσλαμβάνει 1 εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης

Συγκεκριμένα στη Α’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ

ΠΕ70 για  72 αιτήματα  =  1 πρόσληψη!!    ΠΕ60 41 αιτήματα= 14 προσλήψεις  ΠΕ25 24 αιτήματα= 17  προσλήψεις   ΕΒΠ 4 αιτήματα=  4 προσλήψεις

Ξεσηκωμός τώρα γονιών, εκπαιδευτικών! Κανένα μοίρασμα ωρών! Τα σχολεία δεν έχουν καμία υποχρέωση και ευθύνη να μοιράζουν τη φτώχεια των προλήψεων! Οι μαθητές μας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας.  Οι γονείς αναγκάζονται βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να υποστηρίξουν μαθητές δημόσιων σχολείων προσλαμβάνοντας ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις με ένα έωλο εργασιακό καθεστώς. Και ενώ μικρά καθημερινά  κι άλλες φορές  χρόνια «εγκλήματα»  τελούνται σε βάρος των μαθητών –βλ. κλειστά τμήματα ένταξης για 2η & 3η χρονιά  λόγω μη πρόσληψης εκπαιδευτικών, μοιρασμένες παράλληλες στηρίξεις-  αποτελεί θράσος εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ και όλους όσους μας μιλάνε και μας ζητάνε να προχωρήσουμε την αξιολόγηση να εφαρμόζουν αυτές τις αντιπαιδαγωγικές τακτικές που δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της μόρφωσης των παιδιών.

Απαιτούμε:

Κάλυψη όλων  των κενών ΤΩΡΑ με νέες προσλήψεις αναπληρωτών!

📣καλούμε σε κάθε προσπάθεια μετακίνησης – αφαίρεσης εκπαιδευτικών και ωρών από σχολεία να ειδοποιήσετε το σύλλογο

📣κανένας συναδέλφος/ισσα να μην κάνει οικειοθελή δήλωση μετακίνησης χωρίς να έχει επικοινωνήσει πρώτα με το σύλλογο

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω