Παρέμβαση Της ΑΜΚΕ (A Child Needs 2 Parents) προς το ΥΠΑΙΘ για διορισμό, μετάθεση ή απόσπαση εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστολή της ΑΜΚΕ A Child Needs 2 Parents προς το Υπουργείο παιδεία και Θρησκευμάτων την 16/11/2022 σχετικά με την διαδικασία μοριοδότησης εκπαιδευτικού προσωπικού για τον διορισμό, μετάθεση ή απόσπαση εκπαιδευτικών, βάση κοινωνικών κριτηρίων.

 

Αναφορά στον Ν. 4589/2019 για τον διαχωρισμό μεταξύ γονέων που ασκούν αποκλειστική επιμέλεια και αυτών που ασκούν από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα. Διάκριση που πρακτικά εξισώνει στα κοινωνικά κριτήρια τον υποψήφιο άτεκνο εκπαιδευτικό  με τον εκπαιδευτικό με ένα ή περισσότερα τέκνα (αλλά χωρίς αποκλειστική επιμέλεια).

 

Σύμφωνα με τον Ν. 4800/21, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ μετά τον Ν.4589/19, αμφότεροι γονείς εκάστου τέκνου μετά από την διάσπαση της συμβίωσης τους, ασκούν από κοινού και εξίσου την γονική τους μέριμνα, έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι αυτών. Κατ΄ επέκταση κάθε διάκριση που προκύπτει εκ του Ν. 4589/19 βαρύνει όχι μόνο τους γονείς, αλλά και τα ίδια τα τέκνα αφού διορισμοί, μεταθέσεις και εξελικτικές διαδικασίες των γονέων έχουν άμεσο αντίκτυπό στην οικογενειακή ζωή αυτών και κατά συνέπεια των τέκνων τους.

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

 

download Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας
download N.4589-2019

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω