Το Υπουργείο Παιδείας έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία!! ΔΟΕ: Στήριξη σε διωκόμενη Νηπιαγωγό στην Χίο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΟΕ: Στήριξη σε διωκόμενη Νηπιαγωγό στην Χίο

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Νηπιαγωγό που εργάζεται σε Νηπιαγωγείο της Χίου και θα βρεθεί στο δικαστήριο στις 17 Νοεμβρίου, σε διαδικασία έφεσης έπειτα από πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Η συνάδελφος κατηγορείται άδικα λόγω ατυχήματος σε μαθητή που έγινε στην τάξη της κατά τη διάρκεια της σίτισης στο ολοήμερο τμήμα, ενώ η ίδια ήταν παρούσα και εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά της.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία, ως αποτέλεσμα ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, δεν αντιμετωπίζονται με διώξεις και στοχοποίηση των εκπαιδευτικών. Είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζόμενους και τους μαθητές στις σχολικές μονάδες. Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικήσεις που αν υλοποιούνταν θα συνέβαλλαν στην πρόληψη και αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Αυτές οι διεκδικήσεις αντιμετωπίζονται διαχρονικά με απαξίωση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την αθώωση της συναδέλφου Νηπιαγωγού και την στηρίζει σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ενισχύοντας την παρουσία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», θα παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην ακροαματική διαδικασία.

 


 

Αναφερομένη σε δημοσίευση της η Ειρήνη Ασβεστά:

Το Υπουργείο Παιδείας έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση παρέχοντας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον και στοχεύοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου των Νηπιαγωγών. Επιπρόσθετα όμως έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες.
Η παρουσία ενός και μόνο ενήλικα σε οποιαδήποτε δομή φιλοξενεί παιδιά εγείρει τεράστια ζητήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση απρόβλεπτων κρίσιμων καταστάσεων ή ατυχήματος, ιδιαίτερα όταν οι χώροι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και υπάρχουν υπερπλήθη τμήματα των 25 μαθητών.
Οι νηπιαγωγοί των δημόσιων νηπιαγωγείων καταβάλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες σε αντίξοες συνθήκες για να φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές τους.
Διεκδικούμε:
●Σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία.
● 15 μαθητές/εκπαιδευτικό.
● βοηθητικό προσωπικό και τραπεζοκόμους.
● Μείωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών με βάση τα έτη υπηρεσίας ανεξάρτητα από την οργανικότητα του νηπιαγωγείου.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω