oneira1

Ναι ρε παιδιά, δε θα αλλάξει τίποτα αν μια ζωή είμαστε με το κεφάλι σκυμμένο! Αύριο ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αύριο το μάθημα μας ξαναρχίζει από Α! Απεργούμε-Αντιστεκόμαστε-Αγωνιζόμαστε!

Αύριο δίνουμε το καλύτερο παράδειγμα στους μαθητές μας! Κατεβαίνουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των υπόλοιπων υπαλλήλων, εργατών, επαγγελματιών. Διεκδικούμε τα αυτονόητα που μόνο αυτονόητα δεν είναι πια. Μισθούς αξιοπρέπειας, ώστε να μην πεινάσουμε και να μην παγώσουμε!

Για τους νεοδιόριστους των 738 ευρώ, τους αναπληρωτές των 800-900, τους οικογενειάρχες, τους συνταξιούχους και όλους εκείνους που πλέον δεν μπορούν να ζήσουν, η αυριανή μέρα είναι η ευκαιρία! Δυστυχώς μόνο με θυσίες και αγώνα αλλάζει η ζωή μας! Δε γίνεται αλλιώς, ποτέ δε γινόταν! Οι καιροί είναι δύσκολοι, η απεργία μας κόβει πολλά λεφτά ναι, λεφτά που δεν έχουμε, αλλά μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε! Η ελπίδα δεν έρχεται από ευεργέτες, από πολιτικούς ή από τύχη. Εμείς οφείλουμε να την κερδίσουμε, γιατί κανείς δε θα μας τη χαρίσει και ποτέ δεν χαρίστηκε!

Screenshot 20221108 153404 Facebook

Δανειζόμαστε ένα απόσπασμα από ανάρτηση συναδέλφου που διαβάσαμε στο facebook:…λένε ότι έλαχιστοι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν (μιλάω για τον κύκλο μου, όχι πανελλαδικώς που ελπίζω εκεί κάτι να γίνει…). Το λυπηρό είναι ότι μέσα σε αυτούς που δε θα απεργήσουν είναι και πολλοί νεοδιόριστοι των 737€…Προφανώς λοιπόν νέα μου παιδιά που τρέχατε σε λόγγους και ακριτικά νησιά ,που κάνατε το αυτό σας παξιμάδι για να πληρώσετε δόσεις μεταπτυχιακών ,σεμιναρια κτλ, που ξενυχτούσατε διαβάζοντας και δουλεύοντας, που πολλοί δεν έχετε καταφέρει να κάνετε οικογένειες ,φίλους, σχέσεις σταθερές ή ό,τι γουστάρετε …προφανώς λοιπόν είστε ικανοποιημένοι! Νιώθετε οκ με αυτά τα λεφτά, νιώθετε πως ανταποκρίνονται στο έργο και τον κόπο /θυσίες σας. Μην παρεξηγηθώ , ξέρω απόλυτα πως οι καιροί είναι δύσκολοι και πως ναι κάποιοι θα ζοριστούν αν χάσουν 40-70€ ,αλλά αναρωτιέμαι είναι προτιμότερο να ζορίζονται όλη τους τη ζωή παρά να ζοριστούν μια βδομάδα /ένα μήνα; Ξέρω επίσης ότι πολλοί λένε, μα δε θα αλλάξει κάτι …και έχουν δίκιο! Απόλυτο δίκιο!

Ναι ρε παιδιά, δε θα αλλάξει τίποτα, όταν σαν κλάδος είμαστε διαρκώς με το κεφάλι κάτω. Όταν κλαψουριζουμε για τα λεφτά και το ένσημο που θα χάσουμε αυτή τη μια μέρα κι όχι για την κατάντια μας τόσα χρόνια… Και έπεται συνέχεια…Και άντε από παλιους να περιμενεις μια κάποια υποταγη, να πεις ως δικαιολογία τους κατάπιε το συστημα…ξέχασαν…εσείς όμως ,όλοι εσείς οι νέοι εκπαιδευτικοί ,νεοδιόριστοι,αναπληρωτές που τρώτε τόσες δυσκολίες κάθε μέρα που ακόμη είστε μακριά από τον τόπο σας, με δανεικά ίσως ,ποτέ ξεχάσατε κιόλας; Ελπίζω η Τέταρτη να δείξει ότι υπάρχει ελπίδα ,τίποτα άλλο. Κι από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας αυτό που κρίνει σκόπιμο.Κι οταν η υπουργός μας θα βγει πάλι και θα πει πολύ χαμηλή συμμετοχή, οι εκπαιδευτικοί είναι δίπλα μας και βλέπουν το έργο μας…ας πάρει ο καθένας μας αγκαλιά την τιμή του κι ας πορευτεί καταλλήλως. Εγώ πάντως αν με ρωτάτε την τιμή μου την ορίζω πολύ πιο πάνω από το χαμενο μεροκάματο μιας μέρας.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω