ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ

Πανικός κατέλαβε τα επιτελεία του Υπ. Παιδείας και των παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αναφορικά με την τεράστια αποχή που σημειώθηκε και πάλι.

 

Σε αρκετές περιοχές της χώρας έδωσαν αυθαίρετες παρατάσεις από μία έως τρεις ώρες!!! Μάλλον θα έβλεπαν … συνωστισμό έξω απ’τις ηλεκτρονικές κάλπες. Ποιος, όμως, θα ψήφιζε μετά τις πέντε που ήταν η προγραμματισμένη ώρα τερματισμού της “εκλογικής” διαδικασίας, αν δεν είχαν φροντίσει γι’αυτό κάποιοι μηχανισμοί πίεσης των συναδέλφων;

 

Στη ΔΠΕ Κυκλάδων, αν και όπως είπαν δε δόθηκε παράταση, εντούτοις, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, ακόμα και τέσσερις ώρες μετά το κλείσιμο της “κάλπης”, η οικεία εφορευτική επιτροπή δεν μπορούσε να μας δώσει ούτε τον αριθμό ψηφισάντων, λέγοντας πως τα στοιχεία θα δοθούν τη Δευτέρα.

 

Η διήμερη αυτή καθυστέρηση, ακόμα και για την απλούστερη ενημέρωση των συναδέλφων για τις … εκλογές που με τόση ασφάλεια διατείνεται πως διεξάγει το υπουργείο, μαζί με τις υπαρκτές αμφιβολίες εγκυρότητας, λόγω της ηλεκτρονικής διεξαγωγής τους, οδηγεί ουσιαστικά στην αυτοκατάργησή τους, δικαιώνοντας απόλυτα την άρνηση της συμμετοχής μας ως Συλλόγου σε αυτήν την παρωδία.

 

Οι εκλογές σε κάθε επίπεδο πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται ότι διεξάγονται σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας και ελευθερίας, ενώ και τα αποτελέσματά τους οφείλουν να γνωστοποιούνται αμέσως, πολύ περισσότερο όταν πραγματοποιούνται με εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα, όπως θέλει να μας πείσει το υπουργείο. Δυστυχώς, όχι μόνο εκσυγχρονισμός δεν επήλθε, αλλά το ΥΠΑΙΘ με τη βαριά κι αποπνικτική σκιά του πάνω σε κάθε πτυχή αυτής της ηλεκτρονικής “ψηφοφορίας” γύρισε πολλά χρόνια πίσω το ρολόι και των εκλογών.

 

Αυτές οι … εκλογές που ακυρώθηκαν ήδη στη συνείδηση των περισσοτέρων συναδέλφων, πρέπει να ακυρωθούν τώρα!

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Μουκατεμίδης – Ιωαννίδης

Η Γραμματέας

Αικατερίνη Ξενάκη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo