Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε πιλοτικές διαδικασίες έργων ERASMUS+

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχουν σε τρία Ευρωπαϊκά έργα της κατηγορίας Erasmus+, τα οποία βρίσκονται στην περίοδο της πιλοτικής τους δοκιμής. Τα έργα αυτά αφορούν στη χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα:

– VRACE: Εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες υπολογιστών για χρήση ΤΠΕ στην εκπαίδευση, όπως WEB2.0, κοινωνικά δίκτυα και 3Δ εικονικοί κόσμοι (https://www.vr-ace.eu).

– MATHESIS: Εικονικός κόσμος με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για εκμάθηση ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου (https://projectmathesis.eu/index.php/en/).

– ALIVE: Εικονικός κόσμος με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για εκμάθηση ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ σε μαθητές Δημοτικού και  Γυμνασίου (https://www.aliveproject.eu).

Όσοι εκπαιδευτικοί θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην πιλοτική δοκιμή των έργων, μπορούν να διαβάσουν λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο και να δηλώσουν συμμετοχή στην Φόρμα που δίνουμε εκεί:

https://aigroup.ceid.upatras.gr/piloting/

Όσοι εκπαιδευτικοί λάβουν μέρος στην πιλοτική δοκιμή, θα έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και τους εικονικούς κόσμους των τριών έργων και εφόσον είναι δυνατόν παρακαλούμε να αφιερώσουν λίγη ώρα στην τάξη τους ώστε να παρουσιάσουν το υλικό στους μαθητές τους (είτε απευθείας μέσα από τους εικονικούς κόσμους ή μέσω βίντεο που θα παρέχουμε). Τέλος, παρακαλούμε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια με τις εντυπώσεις τους , τόσο οι ίδιοι όσο και οι μαθητές τους.

Το χρονικό διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής θα οριστεί σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν.

Όσοι εκπαιδευτικοί συμμετάσχουν στις πολιτικές δοκιμές και παρέχουν απαντήσεις στα ερωτηματολόγια, θα λάβουν ξεχωριστά Πιστοποιητικά Συμμετοχής για τα 3 έργα.

Μετά το τέλος της πιλοτικής διαδικασίας, θα οργανωθούν και κάποιες ημερίδες παρουσίασης των αποτελεσμάτων των τριών έργων για τις οποίες θα σας στείλουμε πρόσκληση.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo