ΥΠΑΙΘ: Δεν υπάρχει καμία καταγγελία ή πληροφορία για το διευθυντή που φέρεται να ζήτησε λεφτά από γονείς μεταναστών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ανάρτηση σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης επώνυμου επιστήμονα που γίνεται αναφορά ένα πρωτοφανές περιστατικό σε σχολείο της χώρας. Αναφέρεται λοιπόν ότι κληρώθηκε παιδί μεταναστών για να καταθέσει στεφάνι στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

 

Την τύχη του μαθητή δε φέρεται να συνερίστηκε ο διευθυντής του σχολείου του ο οποίος σκέφτηκε να ζητήσει από τους γονείς του μαθητή να επιβαρυνθούν με το κόστος του στεφανιού(50ευρώ), ελπίζοντας ενδεχομένως να αρνηθούν και έτσι να αναθέσει αλλού την κατάθεση του στεφανιού.

 

Οι γονείς του παιδιού ωστόσο επέλεξαν να φτιάξουν οι ίδιοι ένα στεφάνι για να καταθέσει το παιδί τους δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε μια λυπηρή και απαράδεκτη συμπεριφορά από πλευράς του διευθυντή του σχολείου.

 

Το περιστατικό φαίνεται ότι διερευνήθηκε από το υπουργείο παιδείας, όμως δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν στοιχεία από τον άνθρωπο που κατήγγειλε διαδικτυακά το περιστατικό, ούτε να εντοπιστεί κάποια καταγγελία. Ακολουθεί η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης:

Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για διακρίσεις έναντι ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού των συνταξιούχων του πρώην ΟΑΕΕ

Μετά από ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία. Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με τον αναφέροντα το περιστατικό στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά ουδεμία πληροφορία δόθηκε για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού. Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες. Το Υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω