Κεραμέως στην ΕΡΤ για τις φοιτητικές εστίες, τα κενά στα σχολεία, την έξαρση της βίας και την υπόθεση του Κολωνού (video)

Για τις φοιτητικές εστίες, τα κενά στα σχολεία, την έξαρση της βίας και την υπόθεση του Κολωνού, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ

 

Για έξαρση της βίας μετά την πανδημία, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ και της εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι» και τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη, σημειώνοντας ότι τα σχολεία έχουν στελεχωθεί με 3.000 ψυχολόγους. «Τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να μιλούν σε ειδικούς», είπε.

Η ίδια αναφέρθηκε στον σύμβουλο σχολικής ζωής, το νέο μέτρο που εφαρμόζεται στα σχολεία της χώρας.

Αναφερθείσα στην υπόθεση του Κολωνού, με την εκπόρνευση και τον βιασμό της 12χρονης, που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, μίλησε για μια μαθήτρια που είχε φέτος μόνον μια απουσία, ενώ πρόσθεσε: «Στο δημοτικό η μητέρα της έλεγε ότι το παιδί ήταν άρρωστο για να καλύψει τις απουσίες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις φοιτητικές εστίες, προανήγγειλε αλλαγή του πλαισίου των φοιτητικών εστιών «μετά την επιτυχημένη επέμβαση της ΕΛΑΣ», όπως είπε. Μίλησε ακόμη για ριζική ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών στου Ζωγράφου. «Φτιάχνουμε νέες φοιτητικές εστίες σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ακόμη. Η ίδια μίλησε και για αύξηση του στεγαστικού επιδόματος αναδρομικά.

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «άνοιγμα» της Ελλάδας στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.

Ως προς τα κενά στα σχολεία, ανέφερε ότι αυτά υπάρχουν κυρίως λόγω ασθενειών, σημειώνοντας ωστόσο πως καλύπτονται.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo