Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή: «Άνοιξαν» τα vouchers για τους νέους δικαιούχους, οι προθεσμίες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.
Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών

Κλιματιστικά

Ψυγεία

Καταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.
Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, επιλέξτε την κατάλληλη ενότητα που αντιστοιχεί στο ρόλο σας.

https://allazosyskevi.gov.gr/

 

Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων μηνυμάτων στους 200.000 νέους δικαιούχους του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», οι οποίοι έλαβαν στο κινητό τους τον κωδικό του voucher με το οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι 200.000 νέοι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να δηλώσουν συμμετοχή το πρόγραμμα, καθώς η διαλογή θα γίνει από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για ένταξη στην πρώτη φάση του προγράμματος, ενώ θα έχουν στη διάθεση τους τρεις μήνες από την παραλαβή των επιταγών για την αξιοποίηση των επιταγών.

Υπενθυμίζεται ότι για τη σειρά κατάταξης των αιτήσεων χρησιμοποιήθηκαν κοινωνικά κριτήρια, με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

 

Οι προθεσμίες του προγράμματος

Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία αγορών για με χρήση κουπονιών νέων μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», έχει παραταθεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Πιο αναλυτικά οι σημαντικές προθεσμίες για τους πρώτους δικαιούχους είναι:

  • Μέχρι την 1η Νοεμβρίου πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί οι επιταγές (vouchers) για την αγορά των νέων ηλεκτρικών συσκευών.
  • Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου πρέπει να έχουν παραδοθεί προς ανακύκλωση οι παλαιές συσκευές.
  • Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου πρέπει να έχει γίνει η ακύρωση της συναλλαγής ή η αντικατάσταση των συσκευών.
Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

πηγη

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω