Ομοβροντία κατά των “ηλεκτρονικών εκλογών Κεραμέως” – Παρατάξεις και σύλλογοι καλούν σε αποχή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά την απόφαση του υπουργείου παιδείας να επιμείνει, χωρίς καν το πρόσχημα της πανδημίας πια, στην υπονόμευση των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, η μία μετά την άλλη έρχονται οι ανακοινώσεις παρατάξεων και συλλόγων εκπαιδευτικών που καλούν σε απόχη. Δείτε συγκεντρωμένες όσες μάζεψε μέχρι στιγμής το γραφείο του e-wall:

21/9/2022

Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

και τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής εκπροσώπων των εργαζομένων

Όχι στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2020 η υπ. Παιδείας έδειξε τις προθέσεις της. Επιτίθεται στα σωματεία μέσω των ηλεκτρονικών ψευτοεκλογών για τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια της Εκπαίδευσης με στόχο να τα μετατρέψει σε ηλεκτρονικές καρικατούρες χειροκροτητών της κυβερνητικής πολιτικής. Η απάντηση του κόσμου της εκπαίδευσης ήταν συντριπτική!  To 97%  της αποχής των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές φιέστες σηματοδοτεί το μέγεθος της ήττας της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως στην προσπάθειά της να διαλύσει τα σωματεία, χρησιμοποιώντας ως όπλο τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις είχαμε αναδείξει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως εργαλείο και συνολικότερα με το ιδεολόγηματης ηλεκτρονικής «δημοκρατίας» εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο:

  • Απομόνωσης των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες.
  • Χτυπήματος των σωματείων και διάλυσης του ζωντανού χαρακτήρα τους, κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων .
  • Χτυπήματος της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, ώστε οι εργαζόμενοι να χειραγωγούνται εύκολα από τα κατευθυνόμενα και πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το κράτος Μ.Μ.Ε.
  • Ελέγχου των σωματείων και των αποφάσεών τους.
  • Αποδυνάμωσης των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. Η Κεραμέως όχι μόνο έκανε ψευτοεκλογές με συμμετοχή του 3% αλλά τις νομιμοποίησε ορίζοντας δοτούς «αιρετούς», διορισμένους από το ΥΠΑΙΘ στα υπηρεσιακά συμβούλια.Όλα αυτά συνοδεύτηκαν με μια συνολική επίθεση στην εκπαίδευση.

2022: Τέλειωσαν οι δικαιολογίες περί πανδημίας για την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και η υπουργός παιδείας θυμήθηκε ξανά το ψηφιακό κράτος για να δικαιολογήσει την αντεργατική και αντιδημοκρατική επιλογή της να καταργήσει τη δια ζώσης ψηφοφορία και να επιβάλει την ηλεκτρονική.

Η μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στοχεύει να πλήξει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, να αποδυναμώσει το εκπαιδευτικό κίνημα, που μάχεται ενάντια στους σχεδιασμούς ΕΕ και ΟΟΣΑ για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών. Να εξουδετερώσουν το ενοχλητικότερο κομμάτι του δημόσιου τομέα, με το οποίο η κυρίαρχη πολιτική μέσα από παλιές και νέες κυβερνήσεις έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, από τις μεγάλες απεργίες των καθηγητών, τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το `98, τη μεγάλη απεργία των δασκάλων του 2006,  την κατάληψη της πρυτανείας το 2019, τον καθολικό αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα βαθαίνει. Ο νόμος Χατζηδάκη (που χρησιμοποιήθηκε και ενάντια στην απεργία αποχή) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ηλεκτρονική ψηφοφορία βάζει ταφόπλακα στη δράση των σωματείων, στα εργασιακά  και συνδικαλιστικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου.

Ειδικότερα, με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, επιδιώκουν την επιστροφή στην εποχή του «άβατου», των αιρετών που αποτελούν τη συνέχεια της διοίκησης και μπορούν να μεταπηδάν εύκολα από τη  θέση του αιρετού στη θέση του στελέχους εκπαίδευσης, των μουχλιασμένων σκοτεινών δωματίων της συνδιαχείρισης, όπου κυριαρχούσαν τα «κονέ» και οι προσωπικές εξυπηρετήσεις χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων.Η εμπειρία της λειτουργίας των δοτών Υ.Σ. που συγκροτήθηκαν με ορισμό των μελών τους από τη Διοίκηση σε εφαρμογή της τροπολογίας καταδεικνύει ακριβώς αυτές τις στοχεύσεις .

Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. Μπροστά στη νέα επιχείρηση του υπουργείου Παιδείας να διεξάγει και πάλι ψευδοεκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υ.Σ. για τη διετία 2022-2024 δηλώνουμε ξανά: Η χειραγώγηση και ο «ευνουχισμός» του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, δεν θα περάσουν.

Καλούμε τη  ΔΟΕ:

Να απαιτήσει οι εκλογές να γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης. Να λάβει απόφαση ότι απέναντι στην επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι παρατάξειςθα δηλώσουν ότι δεν θα καταθέσουν ψηφοδέλτια και δεν θα συμμετέχουν συνολικά και καθολικά στις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές ακυρώνοντάς  στην πράξη τη συμμετοχή στη διαδικασία. Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις δηλώνουμε ότι δεν θα καταθέσουμε ψηφοδέλτια, δεν θα συμμετέχουμε σε ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, δεν θα νομιμοποιήσουμε με κανέναν τρόπο το έλεγχο του κράτους στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Με αίσθημα πολιτικής ευθύνης,  σεβόμενοι την ιστορία του κλάδου και του εκπαιδευτικού κινήματος,  δεν θα συναινέσουμε!

Δημοφιλή!!  Απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για την Αντιμετώπιση της Αξιολόγησης των Ν. 4692/2020 και 4823/2021

Στην εμμονική επιμονή του Υπουργείου να επιβάλει τις ηλεκτρονικές διαδικασίες δε χωρούν δικαιολογίες και υπεκφυγές. Όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις οφείλουν να απονομιμοποιήσουν και αυτήν την προσπάθεια του κράτους για έλεγχο των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Όλοι θα κριθούν.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ»  ΚΑΙ ΤΟΝ   «ΤΗΛΕΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ»

ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ  ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 

 

10/10/2022

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

311230956 427184812894925 2992369802263580566 n

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ (Υ.Σ.) – ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!
ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΜΕ – ΣΤΟ 95% ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΕ ΤΟ 2020!
Το ΥΠΑΙΘ και η Κεραμέως επιμένουν στον δρόμο του αυταρχισμού, του ελέγχου και της χειραγώγησης των σωματείων. Προχωρούν σε ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα Υ.Σ. χωρίς καν το πρόσχημα της πανδημίας. Επιδιώκουν να ελέγξουν, να χειραγωγήσουν και να νοθεύσουν το αποτέλεσμα, να επιβάλουν «αιρετούς» του χεριού τους. Να γενικεύσουν την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη και στα σωματεία σε ακόμα πιο εκτρωματική μορφή! Ανοίγουν και νέα μονοπάτια με την απόφαση της Υπ. Παιδείας (10/10/2022) όπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ στις εφορευτικές επιτροπές να έχουν πρόσβαση ακόμα και στις εκλογικές καταστάσεις και τις καταστάσεις ψηφισάντων (!!). Πρόκειται για μια πρωτοφανή διαδικασία που καθιστά τις εφορευτικές επιτροπές διακοσμητικές, δεν υπάρχει ούτε τυπικά πια η δυνατότητα να ξέρει κάνεις ποιοι και πόσοι ψήφισαν. Κάποτε ψήφιζαν και τα δέντρα τώρα μάλλον θα ψηφίσουν και τα πληκτρολόγια των διευθύνσεων εκπαίδευσης!
Εδώ και δύο χρόνια ο κλάδος δίνει μια υπερήφανη μάχη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, για να κρατήσει τα σχολεία όρθια, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στον αυταρχισμό και τις άδικες δικαστικές αποφάσεις. Σε αυτόν τον αγώνα στοχεύει το ΥΠΑΙΘ, επιδιώκει να πάρει ρεβάνς απέναντι στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, απέναντι στο 95% της αποχής του 2020! Θέλουν να μας λυγίσουν, να μας γονατίσουν για να ανοίξουν τον δρόμο στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, για να τσακίσουν τις ζωές μας, για να μη μπορούμε να αντιδράσουμε ενάντια στους παγωμένους μισθούς, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια!
Δε θα τα καταφέρουν! Για μια ακόμα φορά «θα φάνε τα μούτρα τους»!
Εδώ και μέρες, οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, υποστηρίξαμε τη μοναδική πρόταση που, σε αυτή τη φάση, υπερασπίζει τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία των Σωματείων, για «δια ζώσης εκλογές με ευθύνη των Ομοσπονδιών και των Σωματείων για την ανάδειξη αιρετών και την απαίτηση ορισμού τους στα Υ.Σ.».
Η συγκεκριμένη πρόταση ήταν και είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει ότι α) θα γίνουν δια ζώσης εκλογές, β) θα διεκδικήσουμε να επανέλθουν οι αιρετοί στα Υ.Σ. γ) θα γίνει κουρελόχαρτο η επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ για ηλεκτρονικές εκλογές δ) θα αποτελέσει ηχηρό χαστούκι στην προσπάθεια να βάλουν χέρι στη λειτουργία των σωματείων. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ/ΠΕΚ και στην πράξη υπονομεύθηκε από τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και των Παρεμβάσεων. Χρειάζεται να προβληματιστεί κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα ειδικά για τη στάση δυνάμεων που στα λόγια είναι με τα σωματεία και τον κλάδο αλλά στην πράξη δεν τα εμπιστεύονται. Ο καθένας, στον βαθμό που του αναλογεί, έχει τις δικές τους ευθύνες!
Στόχος όλων όσοι ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στις ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως δεν είναι η υπεράσπιση του αιρετού, αν ήθελαν κάτι τέτοιο θα στήριζαν την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Αυτό είναι το πρόσχημα. Κάνουν κεντρική πολιτική επιλογή στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής για τη χειραγώγηση του κινήματος, στέλνουν μήνυμα ανακωχής σε μια περίοδο κλιμάκωσης της επίθεσης σε όλα τα μέτωπα. Πετούν την μπάλα στην εξέδρα σε μια κρίσιμη στιγμή για το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα που κρίνεται η δυνατότητα ακύρωσης στην πράξη των αντιλαϊκών νόμων, χωρίς αναμονή, χωρίς προσμονή κυβερνητικών λύσεων από τα πάνω.
Η ΔΑΚΕ κάνει κεντρική επιλογή στήριξης της κυβέρνησης, στρατεύεται ενεργά στην υπεράσπιση της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα με την οργή μέσα στον λαό να σιγοβράζει.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης, επιχειρούν να κλείσει άρον – άρον κάθε αγωνιστικό μέτωπο αντιπαράθεσης, κάθε ρωγμή μέσα στο κίνημα (όπως έκαναν και το 2021 με την απεργία των 100.000 για την αξιολόγηση). Καλλιεργούν την παραλυτική αναμονή των βουλευτικών εκλογών, των ψεύτικων ελπίδων, την απάτη ότι η λύση στα προβλήματα μας θα έρθει από μια άλλη κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, σε όλα τα ζητήματα δίνουν το μήνυμα της συνέχισης και αποδοχής των αντιλαϊκών νόμων π.χ. για πρώτη φορά οι δυνάμεις ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ./ΠΕΚ- ΔΙΚΤΥΟ/ΣΥΝΕΚ σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τάχθηκαν υπερ των ηλεκτρονικών εκλογών(!).
Για μια ακόμη φορά, σε μια κρίσιμη στιγμή για το κίνημα, ο αποφασιστικός παράγοντας θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι! Με την αταλάντευτη στάση τους, ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ να μη σηκώσουν κεφάλι και να «πιαστούν στη φάκα», έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν τις συνδικαλιστικές δυνάμεις οι οποίες κάθε μέρα παίρνουν διαζύγιο από τον κλάδο, μακριά από τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, τη στιγμή που κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ μας σέρνουν στα δικαστήρια, μας λοιδορούν και μας στοχοποιούν, με ευθύνη των δυνάμεων της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ – ΠΕΚ και του ΔΙΚΤΥΟΥ — ΣΥΝΕΚ, να οδηγηθεί ο κλάδος σε υποταγή στις αντιλαϊκές ορέξεις της κυβέρνησης, να πάει «ως πρόβατο επι σφαγή»!!
Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι, δεκάδες Σύλλογοι και ΕΛΜΕ παίρνουν μαζικά αποφάσεις καταδίκης των ηλεκτρονικών εκλογών. Αυτό το κύμα πρέπει να φουντώσει τις επόμενες μέρες, να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης των σχεδιασμών του ΥΠΑΙΘ και όλων όσοι θα επιλέξουν να βάλουν πλάτη.
Το δίλημμα σήμερα δεν είναι απλά η εκλογή αιρετού! Το διακύβευμα σήμερα είναι αν θα σταθούμε όρθιοι, χωρίς υποχωρήσεις απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης! Αν θα αντιτάξουμε ένα κίνημα αποφασισμένο να συγκρουστεί, χωρίς να περιμένει «σωτήρες», που θα βάζει στο επίκεντρο του αγώνα αιτήματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!
Τώρα είναι η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα, οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ. Να ακυρώσουν με την μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία τα σχέδια της κυβέρνησης. Να απομονώσουν μέσα στα σωματεία αυτούς που θα καλέσουν σε ηλεκτρονική ψήφο και θα επιλέξουν την «καρέκλα» απέναντι στο συλλογικό συμφέρον του κλάδου.
Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δηλώνουμε ότι:
Δε θα καταθέσουμε σε κανένα επίπεδο (ΚΥΣΠΕ-ΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ-ΔΕ/ΠΥΣΠΕ-ΔΕ) πουθενά σε όλη την Ελλάδα ψηφοδέλτιο στο Υπουργείο. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία, όπου είναι δυνατό, οι τοπικοί σύλλογοι και ΕΛΜΕ να υλοποιήσουν την πρόταση για δια ζώσης εκλογές. Με βάση τις συνθήκες που διαμορφώνονται, αυτή μας η επιλογή αποτελεί μονόδρομο απέναντι στη στάση του ΥΠΑΙΘ και στοιχείο κλιμάκωσης της προσπάθειας να ηττηθεί ο σχεδιασμός του.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε στις ηλεκτρονικές εκλογές στις 5/11 να υπάρχει μαζική, αποφασιστική αποχή του κλάδου από την διαδικασία. Η μάχη της αποχής αποκτά χαρακτήρα υπεράσπισης των σωματείων μας αλλά και του δικαιώματος της ελεύθερης βούλησης. Δηλαδή να αποφασίζουμε εμείς τον τρόπο που θα εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας.
Θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τα ίδια τα σωματεία να πάρουν «στις πλάτες τους» την ευθύνη της παρέμβασης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Η διαδικασία που θα στηθεί ανάμεσα στο ΥΠΑΙΘ και όσους τελικά πάρουν μέρος δεν μπορεί να δώσει και δεν θα δώσει γνήσιους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.
Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή κάθε συνδικαλιστική δύναμη, κάθε συλλογικότητα ή μεμονωμένο συνδικαλιστή που αντιλαμβάνεται το διακύβευμα αυτών των εκλογών να πάρει θέση με την πλευρά των εργαζομένων και όχι του ΥΠΑΙΘ.
Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε μαζικά! Ενάντια στα κελεύσματα για προσαρμογή, σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά για να στρέψουμε τη βαρυχειμωνιά σε όλους αυτούς που θέλουν να παγώσουν τα όνειρά μας, τις ζωές μας!!

Δημοφιλή!!  Απομακρυσμένες περιοχές: Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα συμπληρώνουν ωράριο σε Γυμνάσια

 

 

10/10/2022

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Αποχή από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική κάλπη . Δεν νομιμοποιούμε με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο την κυβερνητική πολιτική.
Πριν δυο χρόνια, μέσα στην πανδημία, οι πρωτοφανείς αντιδράσεις των μαχόμενων εκπαιδευτικών ανάγκασαν την ηγεσία της ΔΟΕ να κηρύξει αποχή από τις κατάπτυστες ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια . Ο κλάδος με το συντριπτικό του 95% απόχης , υποχρέωσε την κυβέρνηση στην πρώτη της πολιτική ήττα. Όσο και να προσπάθησαν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα να αποκρύψουν αυτό το κορυφαίο πολιτικό γεγονός, το προφίλ του ανίκητου πρωθυπουργού και της λαοφιλούς υπουργού είχε τρωθεί ανεπανόρθωτα .
Και ενώ θα περιμέναμε η ηγεσία του υπουργείου παιδείας να επανακαθορίσει τη στάση της, ανερυθρίαστα, προσβάλλοντας την εκπαιδευτική κοινότητα, προκηρύσσει τις εκλογές των αιρετών αποκλειστικά με ηλεκτρονική κάλπη , το Σάββατο 5 Νοεμβρίου !
Πιο ξεκάθαρο μήνυμα για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη και την κατάργηση επί της ουσίας των συνδικαλιστικών διαδικασιών δεν θα μπορούσε να δοθεί, καταδεικνύοντας ότι η πανδημία ήταν το πρόσχημα πριν δύο χρόνια για την αναγκαιότητα των ηλεκτρονικών εκλογών για υγειονομικούς λόγους.
Δυστυχώς οι Συνδικαλιστικές Παρατάξεις που μας εκπροσωπούν στη ΔΟΕ (πλην Παρεμβάσεων), «έτρεξαν» με την Αρ Πρωτ. 163/10-10-22 ανακοίνωσή τους να βάλουν και τα χρονικά περιθώρια για την κατάθεση των ψηφοδελτίων ,ώστε να πιέσουν τους εκπαιδευτικούς για την πλήρη υποταγή του κλάδου στις εντολές του υπουργείου. Ο κατήφορος των παρατάξεων, στις οποίες εντάσσεται πια και η ΑΣΕ(ΠΑΜΕ) μιας και την υπογράφει, που συντάσσονται πίσω από την υπουργό παιδείας δεν έχει τέλος, , παρά τους λεονταρισμούς περί του αντιθέτου,
Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, η ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη, δηλώνουν απερίφραστα πως θα απέχουν από τις ηλεκτρονικές διαδικασίες των εκλογών. Μέχρι την ημερομηνία των εκλογών καλούν τα μέλη τους σε αγώνα, ώστε να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό αποχής από αυτές .
Πιστοί στις αρχές και στις θέσεις μας καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να σταματήσουν «το κρυφτούλι» που παίζουν μεταξύ τους και να απέχουν ξανά από τις εκλογές παρωδία της κας Κεραμέως.
Τι στα αλήθεια άλλαξε αυτά τα δύο χρόνια από την πλευρά του υπουργείου για να το «επιβραβεύσουμε» με τη συμμετοχή μας σε αυτές;
· Μήπως οι συνεχείς προσφυγές της υπουργού παιδείας στη δικαιοσύνη σε κάθε αντίδραση μας στην εκπαιδευτική πολιτική;
· Η επιβολή του μέντορα και του συντονιστή ή των εκπαιδευτικών ομίλων με ανταμοιβή μόρια!!!
· Η γραφειοκρατία και ο φόρτος εργασίας των εκπαιδευτικών με άσχετα αντικείμενα από την εκπαιδευτική διαδικασία;
· Η επιμονή στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εφοβισμού των εκπαιδευτικών;
Η πολιτική συγκυρία – λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές – δίνει την ευκαιρία στον κλάδο μας να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Η αποχή μας από τις εκλογές των αιρετών αποκλειστικά με ηλεκτρονική κάλπη αποτελεί την απάντηση μας :
• Στο θράσος της κας Κεραμέως που προσβάλει το 95% των εκπαιδευτικών.
• Στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού, που επιχειρείται, μέσα από μια διαδικασία, διαβλητή, απόλυτα ελεγχόμενη κεντρικά από το υπουργείο, με ψήφο που μπορεί να αλλάξει έως πέντε φορές, χωρίς να διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση η ταυτοπροσωπία του ψηφοφόρου .
• Στον νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος με τις διατάξεις του ποινικοποιεί την δράση των σωματείων.
• Στον αυταρχισμό της αυτοαξιολόγησης και την τρομοκρατία ατομικής αξιολόγησης.
• Στους καθηλωμένους μας μισθούς , που σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στα είδη πρώτης ανάγκης, δεν μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια .
• Στην προσπάθεια του υπουργείου να δυναμιτίσει το δημοκρατικό κλίμα στους συλλόγους διδασκόντων, την αποδυνάμωσή τους και την εγκαθίδρυση του διευθυντή- μάνατζερ- επόπτη και αξιολογητή..
Συνάδελφοι ,
Το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη όλοι οι εκπαιδευτικοί με την αποχή μας από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλά και την αγωνιστική συμμετοχή μας στη μεγάλη απεργία στις 9 του μήνα θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής .
Ανυποχώρητος αγώνας για παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία και για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.
Όλες και όλοι συμμετέχουμε στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

 

Δημοφιλή!!  Αύριο Τετάρτη 17/7 στις 12πμ η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο παιδείας - Μεγάλη συμμετοχή ακόμα και μέσα στον καύσωνα

10/10/2022

Ανακοινώσεις των συλλόγων εκπ/κων Κ. Σωτηρίου και Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία- Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις δημοκρατικές διαδικασίες τους – Όχι στις εκλογές νοθείας για τα υπηρεσιακά συμβούλια – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

syllogosksotiriou.gr-About adm

απόφαση_για_εκλογές_αιρετών

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω