Β ΑΘΗΝΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Β Αθήνας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
periklis
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”:
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. Β Αθήνας «Ο Περικλής» και Αμαρουσίου στη Δ/νση Π.Ε. Β Αθήνας.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν το μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τουλγαρίδης και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ Αχιλλέας Ζορμπάς και Ντίνα Ρέππα.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας τέθηκαν στον Δ/ντή Εκπαίδευσης τέσσερα ζητήματα:
• Η προσβλητική του στάση απέναντι στα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη διαδικτυακή συνάντηση – που είχαν καλέσει συντονιστές εκπαίδευσης- με νηπιαγωγούς της Διεύθυνσης.
• Η συνεχής παρουσία της αστυνομίας ακόμα και μέσα στα γραφεία της Διεύθυνσης σε όλες τις παραστάσεις που διοργανώνουν οι σύλλογοι μας. Πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι σε αυτή την παράσταση των σωματείων ήταν η πρώτη φορά που δεν υπήρξε παρουσία της αστυνομίας.
• Η αδικαιολόγητη μη πληρωμή ακόμα και μέχρι σήμερα δεδουλευμένων υπερωριών των συναδέλφων μας νηπιαγωγών, παρότι εδώ και πολύ καιρό έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και παρότι ο Σύλλογός μας «Ο Περικλής» έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα.
• Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα μάλιστα εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, σε συνδυασμό προφορικών οδηγιών που δίνονται να γίνεται κάλυψη ωρών παράλληλης στήριξης από εκπαιδευτικούς ΠΕ70.
Ο Δ/ντής Π.Ε. Β Αθήνας ισχυρίστηκε ότι:
Αναφορικά με τη στάση του απέναντι στα σωματεία ότι υποδεικνύει τον απαραίτητο σεβασμό στα συνδικαλιστικά όργανα και ότι η άποψη που εξέφρασε ότι τα σωματεία οδηγούν προς τα κάτω τους εκπαιδευτικούς ήταν ουσιαστικά μια λεκτική υπέρβαση θέλοντας να καταδείξει ότι η αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην βελτίωση και «ανύψωση» του εκπαιδευτικού συστήματος ενώ η άρνηση των συλλόγων και των συνδικαλιστικών οργάνων οδηγούν «προς τα κάτω» την εκπαίδευση! Παραδέχτηκε επίσης, το στοιχειώδες δικαίωμα και νομοθετικά κατοχυρωμένο, ότι οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων μπορούν να αιτούνται παραίτησης από τη διοικητική αυτή θέση.
Για την παρουσία της αστυνομίας μέσα στα γραφεία της Διεύθυνσης ανέφερε ότι δεν καλεί ο ίδιος την αστυνομία, αλλά η αστυνομία που παρακολουθεί τη δράση των σωματείων έρχεται από δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία. Δεν απάντησε βέβαια, γιατί ο ίδιος δε ζητά την αποχώρηση της μέσα από τα γραφεία της Διεύθυνσης.
Σε σχέση με τις απλήρωτες υπερωρίες των νηπιαγωγών δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να προχωρήσει η πληρωμή των νηπιαγωγών. Από τη μεριά του συλλόγου μας έγινε απόλυτα ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να απεμπολήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα να πληρώνεται ο εργαζόμενος για την εργασία του.
Παραδέχτηκε τις εκατοντάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικά στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης όμως με επιμονή αρνήθηκε ότι έχει δώσει προφορική οδηγία εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 ή ειδικοτήτων να αναλάβουν ώρες παράλληλης στήριξης.
Συναδέλφισσες/οι
Και από αυτή την κινητοποίηση αποδεικνύεται ότι: « τίποτα δε χαρίζεται, όλα καταχτιούνται!»
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος όταν συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας!
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω