Β’ Φάση – Διαφάνεια εδώ και τώρα!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Παπαδάκη και του Ellada FM  το Υπουργείο Παιδείας και πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας κος Αλέξανδρος Κόπτσης αμφισβητεί τα κενά που δημοσιεύσαμε χθες, καθώς όπως δήλωσε «δε συνάδουν με αυτά του ΥΠΑΙΘ».

Ωστόσο, ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής αγωγής ξεκαθαρίζουμε ότι τα κενά είναι φρέσκα-φρέσκα! Δεν απορρέουν από κανένα πόρισμα! Εμείς με επιμονή και υπομονή  καταγράψαμε τα κενά ένα-ένα καλώντας στο τηλέφωνο μία-μία τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή και την Δευτέρα!! Το ΥΠΑΙΘ αυτή την φορά δεν μπορεί να ελίσσεται, είναι αδύνατο να μάς διαψεύσει!! Γιατί εμείς γνωρίζουμε τα κενά, ενώ οι ιθύνοντες τα μαγειρεύουν!!! Εμείς είμαστε σε θέση να βγάζουμε τα δικά μας πορίσματα και τα ποσοστά ανευθυνότητας του ΥΠΑΙΘ! Εσείς αντέχετε την πρόκληση να κάνετε το ίδιο;

Μάλιστα, όπως μετέφεραν από το Υπουργείο στον δημοσιογράφο του σταθμού ο αριθμός των κενών που βγάλαμε είναι πολύ μεγαλύτερος από τον δικό τους. Πλέον δεν αμφισβητούν μόνο εμάς, αλλά και τις ίδιες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  Προσωρινός Αξιολογικός Πίνακας Επιλογής Υποψηφίων για Θέση Εκπαιδευτικών με Απόσπαση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) 2024-2025

Ας το καταστήσουμε σαφές για άλλη μια φορά. Τα κενά είναι 438, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι νομοί της Αχαΐας, της Δ΄ Δωδεκανήσου, της Λακωνίας, της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και αυτά των ΚΕΔΑΣΥ. Επομένως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους τα κενά είναι πάνω από 500. Γιατί τόσα χρόνια δεν τα δημοσιεύουν παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των εκπαιδευτικών; Τι φοβούνται επιτέλους; «Κάπου ΩΠΑ» με την κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας εξαγριώνουν περισσότερο. Ας το καταλάβουν.

Στις άλλες ειδήσεις που προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Σπύρου Παπαδάκη είναι ότι η Β΄ φάση προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ενώ το ΥΠΑΙΘ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τις αρχές της επομένης. Συνάμα, το ΥΠΑΙΘ δεσμεύτηκε και για τα νέα Τμήματα Ένταξης, τα οποία θα «τρέξουν» προσεχώς.

Δημοφιλή!!  Ολοφάνερο το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν αναπληρωτές στα σχολεία στο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς

 

Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω