Περι νέου διευρυμένου ολοήμερου έως τις 17.30

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουμε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε γράψει για το θέμα απο κοινωνική και παιδαγωγική σκοπιά:

https://www.facebook.com/105402208234839/posts/pfbid0eEWnjRQk7czNxmrSRJiTErHmecVWg3bbvgaCJ61uQw6EQgGMwA6u7GroB4u45jSKl/

https://e-wall.net/2022/06/09/21215/

Σήμερα παραθέτουμε την ανάλυση του Πατρέα απο το Patreas/pde με την οποία και συμφωνούμε.

Με την ανάλυση αυτή τραβιέται η κουρτίνα με τα ωραία λόγια για καινοτομίες κτλ και βλέπουμε απο πίσω το παιδαριώδες επίπεδο οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης, το πως για να εξασφαλιστούν κάποιες πιστώσεις ΕΣΠΑ, βαπτίζεται καινοτομία το οτιδήποτε, μετά υπολογίζονται στην τύχη οι ανάγκες σαν σε μπακαλοτεφτερο μέσα απο ανεπίσημες εντολές και στο τέλος μας πουλάνε και πολιτικό έργο με σκοπό την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Διαβάστε λοιπόν:

“Όπως μπορούμε να καταλάβουμε πολύ πιθανό να πάει άπατο το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πάντως σίγουρα δεν πρόκειται να λειτουργήσει Ολοήμερο μέχρι τις 17:30 σε ΟΛΑ αυτά τα σχολεία που ανακοινώθηκαν..

Παλιότερα (βλ. ΦΕΚ Τεύχος B’ 804/09.06.2010) και στα Δημοτικά ΕΑΕΠ θεσπίστηκε μια 10η διδακτική ώρα (Απογευματινή προαιρετική ζώνη) που τελείωνε στις 17:00 και επειδή δεν υπήρχε συμμετοχή καταργήθηκε την αμέσως επόμενη χρονιά (βλ. ΦΕΚ Τεύχος B’ 1327/16.06.2011).

Πώς τώρα κάποιοι ανίχνευσαν ( ; ) ότι θα υπάρχει συμμετοχή μέχρι τις 17:30 είναι απορίας άξιο, τη στιγμή μάλιστα που πολλά Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία λειτουργούσαν μόνο μέχρι τις 15:00 ή με ελάχιστους μαθητές μετά τις 15:00.

Συνήθης τρόπος δημιουργίας νέας Πράξης ΕΣΠΑ:

Δημοφιλή!!  Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2023-2024: Πίνακες με την Κατανομή κατά Κλάδο/Ειδικότητα και Στατιστικά Στοιχεία

1) Πετάει κάποιος μια ιδέα (ενίοτε και μπαρούφα), η οποία βαφτίζεται “καινοτομία”. Ντύνεται με επικοινωνιακό μανδύα για να πλασαριστεί πολιτικά στα τηλε-παράθυρα και με Δελτία Τύπου.
2) Ως “καινοτομία”, μπορεί να συνταχθεί Τεχνικό Δελτίο Έργου για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
3) Εξασφαλίζονται για την Πράξη κάποιες πιστώσεις από τις οποίες προκύπτει ο αριθμός των προσλήψεων Αναπληρωτών που μπορούν να γίνουν (καμία μελέτη αν χρειάζονται περισσότεροι ή λιγότεροι, προσλαμβάνουμε τόσους γιατί τόσες πιστώσεις έχουμε).
4) Οι προσλήψεις πρέπει να μοιραστούν ανά Περιφέρεια/Διεύθυνση (δεν ισχύει για όλες τις Πράξεις). Με ασκήσεις επί του Excel, γίνεται το μοίρασμα κεντρικά.
5) (για το συγκεκριμένο πρόγραμμα του θέματος) Αντί να γίνει εγκαίρως (πριν από τη λήξη της διδακτικής χρονιάς) κάποια ανίχνευση αναγκών, το ψηφίζουμε τον Ιούλιο (ν.4957/2022, Τεύχος Α’ 141/21.7.2022)
6) Αφού είναι Ιούλιος και δεν μπορούμε να ρωτήσουμε τους γονείς, συνεχίζουμε με το κεντρικό μοίρασμα στο Excel.
7) Ενημερώνουμε με μη υπηρεσιακό (κουτο-πόνηρο) τρόπο (π.χ. WhatsApp groups, προσωπικά mails στους ΠΔΕ, τηλεφωνικά) για την κατανομή και ζητάμε να μας υποδείξουν συγκεκριμένα σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα (ο αριθμός των σχολείων έχει αποφασιστεί κεντρικά, το Υπουργείο απλώς αναζητεί “συνενόχους”).
8 ) Οι Διευθύνσεις πρέπει με εισηγήσεις τους να υποδείξουν τα συγκεκριμένα σχολεία που αθροιστικά θα είναι όσα έχει αποφασίσει κεντρικά το ΥΠΑΙΘ στο Excel.9) Οι εισηγήσεις υποβάλλονται στο ΥΠΑΙΘ, το οποίο εκδίδει την Υ.Α., έχοντας υπόψη τις εισηγήσεις (και ρίχνοντας την όποια ευθύνη για την αστοχία τους στις Διευθύνσεις “2. Τις Εισηγήσεις των Δ/νσεων Α/θμιας Εκπ/σης σύμφωνα με τις οποίες καθορίζονται τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, στα οποία θα εφαρμοστεί το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα του ολοήμερου.”

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω