📌Ολοήμερο μέχρι τις 18.00 – Λίγες σκέψεις..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

✏️Καταρχήν. Όταν μια κυβέρνηση δηλώνει ότι τα σχολεία θα λειτουργούν, έως και 11 ώρες για να δουλεύουν οι γονείς, ομολογεί πως στη χώρα τα εργασιακά ωράρια είναι τριτοκοσμικά, έχουν πάει περίπατο τα 8ωρα και η εντατικοποίηση της εργασίας πνίγει τους εργαζομένους.

✏️Η συλλογιστική ότι η υπογεννητικότητα θα αντιμετωπιστεί με 11ωρο σχολείο και όχι με μισθούς αξιοπρέπειας που θα επιτρέπουν τη δημιουργία οικογένειας, είναι άλλη μια προσβολή στη νοημοσύνη όλων μας.

✏️Μαζεύτηκαν δηλαδή διάφοροι “άριστοι” της εξουσίας σε μία ωραία εκδήλωση, αναρωτήθηκαν γιατί οι “πληβείοι” δεν κάνουν άραγε παιδιά…με 600€ μισθό και 700€ ενοίκιο; Και σκέφτηκαν να λύσουν το πρόβλημα με ένα τηλεοπτικό σποτ που λέει “κάντε παιδιά” και με αύξηση του σχολικού ωραρίου.

➡️Συγχαρητήρια και από εμάς λοιπόν! Πάλι καλά που δε βάλαν, ως επιπρόσθετο μέτρο, στις πλατείες να παίζει το τραγούδι του Τζίμη “… γιατί χανόμαστε”!

📍Στα δικά μας(εκπαιδευτικά) τώρα. Το ολοήμερο σχολείο πετσοκόπηκε το 2015 με την κατάργηση του υπεύθυνου ολοημέρου.

Δημοφιλή!!  ΦΕΚ κατανομής νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων

📍 Η επαναφορά του είναι απαραίτητη για να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για ολοήμερο.
Για την ώρα η χθεσινή εξαγγελία είναι μόνο λόγια.
📍Αν γίνει πράξη και έχουμε κάποιο νομοσχέδιο που θα εισάγει το “νέο” ολοήμερο θα μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά για αυτό.

📎Ωστόσο ας μη θρέφουμε αυταπάτες, κατά πάσα πιθανότητα ΚΑΝΕΝΑΣ επιπλέον διορισμός δεν πρόκειται να προκύψει απο το νέο ολοήμερο, τουλάχιστον άμεσα. Για να γίνουν τέτοια θαύματα χρειάζεται αγώνας και διεκδίκηση και είναι μονόδρομος αυτά τα δύο, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα άλλα(πιθανότερα) σενάρια κάλυψης των ωρών του “νέου” ολοημέρου.

➡️Ποια είναι αυτά;

⛔Να καλύψουν τις ώρες με ενα νέο ΕΣΠΑ και αποκλειστικά αναπληρωτές ή ακόμα χειρότερα ενδεχόμενα που δεν θέλουμε ούτε να τα σκεφτόμαστε και να τα γράψουμε αυτή τη στιγμή.

✔️Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι το ολοήμερο σχολείο ΠΟΤΕ δεν έκανε φύλαξη.

✔️Το ολοήμερο είναι ΣΧΟΛΕΙΟ και ΟΧΙ παιδοφυλακτήριο, οφείλει να παραμείνει ΣΧΟΛΕΙΟ με αποκλειστικά παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το πόσες ώρες θα διαρκεί, σε κάθε σοβαρή χώρα, θα βασίζονταν σε έναν επιστημονικό διάλογο, δεδομένα και εισηγήσεις, με αποκλειστικό κριτήριο το παιδαγωγικό όφελος του μαθητή…

Δημοφιλή!!  ΑΔΕΔΥ: Νομοσχέδιο-ταφόπλακα της δημόσιας ψυχικής Υγείας και της δημόσιας Απεξάρτησης δεν πρέπει να περάσει!

✅Μακάρι κάποια μέρα αυτό να γίνεται και σε εμάς..

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω