Αριστοτέλης: Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού προς εκπαιδευτικό κατά την επίδοση βαθμολογίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αριστοτέλης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στη συναδέλφισσα του συλλόγου μας Σαββοπούλου Ειρήνη που τότε υπηρετούσε σε σχολείο των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, αποτελούν και βούτυρο στο ψωμί της ακολουθούμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και όσων βάλλουν το δημόσιο σχολείο.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων. Συγκεκριμένα μητέρα εισήλθε στο χώρο του σχολείου για να παραλάβει την βαθμολογία δευτέρου τριμήνου και ύστερα από ενημέρωση της δασκάλας αναφορικά με την επίδοση του παιδιού η μητέρα έχασε την ψυχραιμία της, επιτέθηκε λεκτικά στη δασκάλα, έριξε πάνω της και στο πάτωμα όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στην έδρα (κλειδιά, ψαλίδια, κλπ), ποδοπάτησε τα έγγραφα με την βαθμολογία των άλλων μαθητών και εν τέλει χειροδίκησε σπρώχνοντας την εκπαιδευτικό και  προσβάλλοντάς την παρουσία της διευθυντρίας και των ορισμένων γονέων και μαθητών. Η συγκεκριμένη μητέρα στο παρελθόν είχε διαταράξει ξανά την ομαλή λειτουργία του σχολείου καταγγέλλοντας  επανειλημμένα και εν αδίκω αρκετούς δασκάλους του σχολείου καθώς και την ίδια τη διευθύντρια.

Δημοφιλή!!  O τιμοκατάλογος που σφραγίζει τον τάφο της δημόσιας υγείας - Έχεις λεφτά, ζεις, δεν έχεις, αντίο

 

Αυτή η ενέργεια, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του ιδιωτικού βίου, είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας. Απόρροια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του πνευματικού υπνωτισμού και της χειραγώγησης της κοινωνίας. Τα καθημερινά αδιέξοδα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν η εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς, στην ουσία έχουν την αιτία τους στην συστηματική και διαχρονική  πολιτική υποβάθμισης του Δημόσιου σχολείου σε όλες τις παραμέτρους. Εσχάτως, οι κυβερνητικοί χειρισμοί στη διάρκεια της πανδημίας και οι σημερινοί σχεδιασμοί, αποτελούν βαθιά αντιδραστική τομή στη δομή και στο περιεχόμενο του σχολείου. Αυτοί διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο ταξικό, κατηγοριοποιημένο σχολείο, ενισχύοντας  τον κατακερματισμό του ενιαίου χαρακτήρα της γνώσης και του σχολικού προγράμματος, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί.

Δημοφιλή!!  Τουρισμός για όλους 2024: Ανοίγει τις επόμενες μέρες η πλατφόρμα για δωρεάν διακοπές / Στο gov.gr η αίτηση

 

Είναι προφανές ότι για τίποτε από τα παραπάνω δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Είναι επίσης προφανές και ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με προσωπικές αντιπαραθέσεις γονέων ενάντια σε εκπαιδευτικούς. Αντίθετα μέσα από τέτοιες αντιπαραθέσεις αποπροσανατολίζονται, συγκαλύπτονται ή ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις, εξαλείφονται οι ευθύνες  του ΥΠΑΙΘ, που ανελέητα συνεχίζει να δίνει καταστροφικά χτυπήματα στην εκπαίδευση. Που  αδιαφορεί για τη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μαθητές και οι οικογένειές τους, που αδιαφορεί για το ότι, εδώ και δυο χρόνια σχεδόν, οι εκπαιδευτικοί είναι στα όριά τους, αφού για το καθετί μεταφέρεται η ευθύνη σε αυτούς.Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι με γνώμονα παιδαγωγικές – επιστημονικές αρχές σε μια εποχή που η δημόσια εκπαίδευση βάλλεται καθημερινά.

Δημοφιλή!!  Ιστορική ποινή 22,5 ετών για τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη

 

Οποιαδήποτε προσπάθεια επιρροής του εκπαιδευτικού έργου και μάλιστα με την άσκηση απρόκλητης βίας δεν έχει θέση στα ιδανικά και στις αξίες που υπηρετεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστοτέλης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στη διωκόμενη συναδέλφισσα και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες  μας βρίσκουν απέναντι.

.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

 

Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

 

         Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω