Να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ06

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ06 ζητούν με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης και Μανώλης Συντυχάκης. Ειδικότερα, στην Ερώτηση επισημαίνεται:

 

«Τα σχολεία φέτος για ακόμα μία χρονιά ξεκίνησαν με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από τις οποίες κάποιες μέχρι και σήμερα δεν έχουν καλυφθεί. Το Υπουργείο εξακολουθεί να μην προβαίνει στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να καλύπτει τα κενά με αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

 

Για παράδειγμα, στον κλάδο ΠΕ06 στους περυσινούς διορισμούς του 2021 από τις 640 οργανικές θέσεις του Κλάδου ΠΕ06 καλύφθηκαν μόνο οι 305. Το ποσοστό κάλυψης κυμαινόταν γύρω στο 47% σε έναν κλάδο που είναι ενεργός σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης (από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο). Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν καλύπτει ούτε τις οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό, από τη στιγμή που σε κάποιες ειδικότητες το ποσοστό αυτό φτάνει μέχρι και το 80%. Επιπλέον, όταν έγινε η σύσταση των 721 νέων οργανικών θέσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κλάδος ΠΕ06 εξαιρέθηκε πλήρως από όλη τη διαδικασία.

 

Στη συνέχεια κατά το σχολικό έτος 2021-2022 έγιναν 2.719 προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι τον μήνα Μάρτιο, γεγονός που δείχνει φανερά τις τεράστιες ανάγκες του κλάδου μας. Επίσης τον μήνα Μάρτιο του 2022 δημοσιοποιήθηκαν τα νούμερα συνταξιοδοτήσεων του κλάδου, τα οποία είναι 96 για την Πρωτοβάθμια και 104 για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα 335 εναπομείναντα κενά από τους περσινούς διορισμούς και 200 φετινές συνταξιοδοτήσεις.

 

Να σημειωθεί ακόμη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά 5θέσια και άνω σχολεία σε όλη τη χώρα, τα οποία δεν έχουν δηλώσει οργανικές θέσεις ενώ υπάρχουν.

 

Ερωτάται η κ. Υπουργός σε ποια μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να καλυφθούν άμεσα όλα τα εναπομείναντα οργανικά κενά, τα 335 από τους περσινούς διορισμούς και τα 200 μετά και τις φετινές συνταξιοδοτήσεις.

– Να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις από τα 5θέσια σχολεία και άνω».

 

ΠΗΓΗ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω