Φοιτητικές εκλογές 2022: Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική – Η ΔΑΠ επιμένει ότι κέρδισε – Δεν δέχεται το αποτέλεσμα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλη άνοδο των δυνάμεών της σημείωσε στις φοιτητικές εκλογές η ΠΚΣ που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των παρατάξεων αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη. Η ΔΑΠ αμφισβητεί όλους τους υπόλοιπους.

 

Οι φοιτητικές εκλογές στα ακαδημαϊκά επέστρεψαν μετά από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ μαζί τους επέστρεψαν και τα παρατράγουδα. Στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων η ΠΚΣ φαίνεται πως αναδεικνύεται σε μεγάλη νικήτρια, ενώ η ΔΑΠ  δίνει διαφορετικά αποτελέσματα από τις υπόλοιπες παρατάξεις, εμφανίζοντας την ίδια ως πρώτη δύναμη.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει “πόλεμος” ανάμεσα σε Πανσπουδαστική και ΔΑΠ ΝΔΦΚ, με τις δύο παρατάξεις να διατείνονται πως κέρδισαν τις φοιτητικές εκλογές, αμφισβητώντας η μία το αποτέλεσμα της άλλης. Να σημειωθεί πάντως ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι η μοναδική παράταξη που δεν δίνει πρωτιά στην ΠΚΣ.

Η Πανσπουδαστική κάνει λόγο για ευρεία νίκη της και επικράτηση επί της ΔΑΠ ΝΔΦΚ (μετά από 35 χρόνια), η οποία ωστόσο δεδομένα έχει υποχωρήσει σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΚΣ, λοιπόν, η παράταση αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με 33,76% (16.498 ψήφους), ενώ η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έρχεται δεύτερη με 27,48% και 13.431 ψήφους.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Πανσπουδαστική είναι:

-Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας λαμβάνει: 16.498 ψήφους με 33,76%.

-Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει: 13.431 ψήφους με 27,48%.

-Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 4.988 ψήφους με 10,21%.

-Το BLOCO λαμβάνει 1.248 ψήφους με 2,55%.

-Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.637 ψήφους με 9,49%.

-Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους με 5,41%.

-Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους με 8,59%.

 

Η ΔΑΠ, αλλά και το Μαξίμου, επιμένουν ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές και κατηγορούν την Πανσπουδαστική για αντιθεσμική συμπεριφορά και πλαστογράφηση των αποτελεσμάτων.

 

ΠΗΓΗ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω