3000 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν δικαίωμα σε υπηρεσιακές μεταβολές εν’οψει νέων διορισμών στη γενική εκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε ως Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
Η υπουργός εμμένει στη διετή παραμονή των νεοδιοριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους, εν όψει των νέων διορισμών στη γενική εκπαίδευση
Γιατί δεν εφαρμόζονται τα ΠΔ 50/96 και ΠΔ 100/97 που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και η υπουργός αυθαίρετα χρησιμοποιεί τον γενικό ΔΥ κώδικα;
Γιατί θα πρέπει συνάδελφοι που υπηρετούν χρόνια σε όλη την Ελλάδα να αποκλειστούν τελεσίδικα από τον τόπο τους δεδομένου ότι θα καλυφθούν τα κενά από συναδέλφους που βρίσκονται στους ίδιους ακριβώς πίνακες σε κατώτερες θεσεις; Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και κινητοποιήσεις, καμία λύση δεν έχει δοθεί στην αγωνία 3000 εκπαιδευτικών.
Το να υπηρετήσουμε ένα έτος την οργανική μας θέση δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος, ούτε θα δημιουργήσει εκπαιδευτικά κενά. Μια νομοθετική ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Παιδείας θα ικανοποιούσε το δίκαιο αίτημα που υποστηρίζουν εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς και βουλευτές όλων των κομμάτων (33 αναφορές/ ερωτήσεις, μία επίκαιρη ερώτηση και δυο τροπολογίες). Το αίτημά μας έχει λάβει τόσο ευρεία στήριξη επειδή είναι δίκαιο και ηθικό. Θα διορθώσει μια παθογένεια και θα δώσει λύση σε ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα.
Η εξαγγελία για νέους διορισμούς από τους ίδιους πίνακες κατάταξης χωρίς να μας έχει δοθεί πρώτα δικαίωμα μετάθεσης/ απόσπασης, όχι μόνο επιτείνει την αγωνία μας, αλλά δημιουργεί και άνιση μεταχείριση, διότι στις οργανικές θέσεις θα τοποθετηθούν συνάδελφοι, οι οποίοι διαθέτουν λιγότερα ακαδημαϊκά προσόντα, προϋπηρεσία και μόρια μετάθεσης. Σημειωτέον, τα κενά αυτά ενώ υπήρχαν, δεν μας δόθηκαν ως επιλογή κατά τον διορισμό μας. Η δημιουργία θέματος ισονομίας, δικαιοσύνης και ηθικής τάξης είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλεφθεί.
Με εκτίμηση
Οι Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Δημοφιλή!!  Δικαιώθηκε υπάλληλος που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενο στο ελληνικό δημόσιο
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω