Η “αδικία” του υπουργείου με τους κοινωνικούς λειτουργούς!!

Ως αδικία αναφερόταν για τους κοινωνικούς λειτουργούς και το υπόλοιπο ΕΕΠ…. ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προτάσσονταν στον κύριο πίνακα χωρίς παιδαγωγική επάρκεια ενώ ξεκάθαρα μέχρι πρότινος το Πανεπιστήμιο τους, τους εξασφάλιζε ως προς αυτή την πρόταξη.

Είναι γνωστό όμως ότι για την 3ΕΑ οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τις θέσεις ΠΕ 87.06 κοινωνικών λειτουργών ενώ δέχονται μόνο από τους αποφοίτους ΤΕΙ.

Μετά την απάντηση του Υπουργού είναι ξεκάθαρο πια πως οι κοινωνικοί λειτουργοί από το ΔΠΘ ακόμα και αν εργάζονται πολλά χρόνια στην ειδική αγωγή, έχουν μεταπτυχιακά και ένα σωρό άλλα προσόντα στο νέο πίνακα κατάταξης της 2ΕΑ θα είναι στον επικουρικό πίνακα με αποτέλεσμα ακόμα και να μη δουλέψουν ενώ νέοι απόφοιτοι με 0 εμπειρία και άλλα προσόντα θα είναι στον κύριο πίνακα.

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει καθώς πολλοί κοινωνικοί λειτουργοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κυρίου πίνακα.

Αυτό θέλουμε; Να “χαντακωθούν” επαγγελματίες που τόσα χρόνια στηρίζουν την ειδική και τη γενική αγωγή;

Που επένδυσαν στο πτυχίο τους; Που έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα για να εργαστούν; Είναι μήπως επαγγελματίες κατώτερου επιπέδου;
Μήπως σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι αδικούνται κατάφορα;

Πως θα αρθεί αυτή η αδικία;

Μήπως πρέπει το Υπουργείο να επανεξετάσει την κατάσταση;

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo