Genially- Δημιουργήστε ελκυστικό διαδραστικό περιεχόμενο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι το Genially;

Το Genially είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας διαδραστικού υλικού και μπορεί να χαρακτηριστεί ‘το εργαλείο που δίνει ζωή στο περιεχόμενο’

Άλλωστε, όταν προσθέτουμε διαδραστικότητα και κινούμενα σχέδια στο ψηφιακό περιεχόμενο, εμπλέκουμε περισσότερο τους μαθητές και τους βοηθάμε να συνειδητοποιήσουν τα επιτεύγματά και την πρόοδο τους.

Το Genially αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη πρόταση εκπαιδευτικής τεχνολογίας στα Global EdTech Startup Awards. Το 2021, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου εργαλείου για παρουσιάσεις από την Edtech Digest.

Οι δυνατότητες κίνησης και διάδρασης του Genially, είναι αυτές οι οποίες μεταβάλουν το περιεχόμενο σε ελκυστικό και ενδιαφέρον.

Με το Genially μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη γκάμα περιεχομένου η οποία περιλαμβάνει:

Το Genially διαθέτει πάνω από 1.100 πρότυπα για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να εμπνευστείτε. Παράλληλα, προσφέρει μια μεγάλη βιβλιοθηκη φωτογραφιών την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να διανθήσετε τις δημιουργίες σας. Φυσικά, εκτός από την χρήση της δικής του βιβλιοθήκης, το Genially επιτρέπει την εισαγωγή βίντεο, εικόνων, ήχου, κινούμενων εικόνων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χάρτες Google κ.α. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Genially στην τάξη

Λόγω της ευκολίας χρήσης του, δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να μαθαίνουν και να δημιουργούν, διασκεδάζοντας.

Παρουσίασεις

Χρησιμοποιώντας τα πρότυπα ή δημιουργώντας κάτι εξολοκλήρου από την αρχή, μπορείτε να εντάξετε διαδραστικά σημεία πάνω στις παρουσιάσεις του μαθήματος σας όπως βίντεο ή κείμενο. Με αυτό τον τρόπο αφενός ενισχύεται το στοιχείο της αλληλεπίδρασης και αφετέρου αυξάνεται το ενδιαφέρον των μαθητών.


Δωμάτια απόδρασης

Εντάξτε προκατασκευασμένα δωμάτια απόδρασης που θα περιέχουν γρίφους, ώστε το μάθημα να γίνει ελκυστικό για τους μαθητές. Η ανακαλυπτική μάθηση στα καλύτερα της!


Εικονικές εκδρομές

Προσθέστε  χάρτες ή εικόνες που ταξιδεύουν τους μαθητές σας σε μια περιπέτεια χωρίς να φύγουν από την τάξη. Βοηθήστε τους να γνωρίσουν έννοιες, γεγονότα και μακρινούς τόπους μέσα από την ασφάλεια του υπολογιστή τους.


Κουίζ αξιολόγησης

Χρησιμοποιήστε την μεγάλη γκάμα από πρότυπα ώστε να δώσετε στους μαθητές σας διασκεδαστικά κουιζ αξιολόγησης τα οποία χρησιμοποιούν μηχανισμούς παιχνιδοποίησης.


Το Genially προσφέρεται σε διάφορα πακέτα, μεταξύ των οποίων και η έκδοση free, η οποία δεν απαιτεί να καταβάλετε κάποιο αντίσημο. Φυσικά, αν θέλετε να αποκτήσετε την πλήρη γκάμα των δυνατοτήτων του, θα χρειαστεί να προχωρήσετε στην αγορά κάποιου πακέτου επι πληρωμή. 

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης περιεχομένου για αρχάριους που αξίζει να το δοκιμάσετε. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Genially και μάθετε περισσότερα γι’ αυτό. 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω