89943c3de82e3d6787d5dbe2e1096b4a

Κατώτατος μισθός: Έρχονται αυξήσεις και σε μισό εκατομμύριο υπαλλήλους στο Δημόσιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, φέρνει αυξήσεις και σε πάνω από μισό εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους. Γιατί θα συμβεί αυτό, σύμφωνα με εργατολόγο.

https://e-wall.net/2022/04/20/17394/

Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει, κανένας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να παίρνει λιγότερο από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό, ξεκαθάρισε στο OPEN ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. Από 1η Μαΐου θα πάει στα 713 και σε 12μηνη βάση στα 831. Σημειώνεται, σε αυτό το σημείο, πως ο κατώτατος μισθός του δημοσίου είναι «παγωμένος» για δυόμιση χρόνια στα 780 ευρώ.

 

Υπάρχει διάφορα, για πρώτη φορά, σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ, εξήγησε ο εργατολόγος.

 

 

«Ξέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο απασχολήθηκε με το ζήτημα και ενημέρωσε την κυβέρνηση για την “ανισότητα” σε βάρος του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα, η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα, διότι για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο» πρόσθεσε έπειτα.

Δημοφιλή!!  Απόλυση εκπαιδευτικού μετά από οικογενειακή τραγωδία προκαλεί οργή - Επίδειξη αναισθησίας από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

 

Όπως εξήγησε στο τέλος ο ίδιος, πρόκειται για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους χωρίς τα ειδικά μισθολόγια και όλοι οι συμβασιούχοι και μετακλητοί και οι μόνιμοι που αμείβονται.

https://e-wall.net/2022/03/22/14647/

ΠΗΓΗ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω