ΟΑΕΔ: Παράνομη η απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων – Μια ακόμη απεργία βγήκε παράνομη

Έχουν ήδη βγει παράνομες της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΦΚΑ και άλλες. Ακόμη πιστεύουμε ότι η απεργία είναι συνταγματικό μας δικαίωμα, σε κάποιο άλλο κράτος μάλλον..

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, μερικές δυνάμεις ίσως να συμφωνούν απολυτά με τις κυβερνητικές τακτικές. Βλέπουμε για πρώτη φορά, υπουργούς  να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες. Η δικαιοσύνη φαίνεται να κανει όλα τα “χατίρια” της κυβέρνησης.

 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση-μήνυμα προς τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ το υπουργείο Εργασίας

 

Στη σημερινή του απόφαση (375/2022), το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως παράνομη την πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο, Τρίτη 12 Απριλίου 2022, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και απαγόρευσε την πραγματοποίησή της.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας τονίζει πως «σημειώνεται ότι και η αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία ουδέποτε κοινοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ αλλά την κήρυξη της οποίας πληροφορηθήκαμε από σχετική ανακοίνωση, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, είναι επίσης παράνομη». 

«Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που προφανώς δεν θέλουν να συμπράξουν σε μια παρανομία», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

ΠΗΓΗ

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo