«Κλειδώνει» η μείωση των self test στα σχολεία, «θολό τοπίο» οι μάσκες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ολομέλεια των Λοιμωξιολόγων και Επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας θα αποφασίσει την περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κλειδώσει η μείωση των εβδομαδιαίων self test των μαθητών από δυο σε ένα ωστόσο, οι μάσκες όπως όλα δείχνουν παραμένουν προς το παρόν καθώς τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανεβαίνουν και υπάρχει ήπια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν θορυβήσει τις υγειονομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως η μείωση των self test σε ένα την εβδομάδα απασχόλησε την Επιτροπή και την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο τελικά το θέμα πήρε «παράταση» για αυτή.

Λήγει η προθεσμία για τα 5 δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μέχρι ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί να παίρνουν από τα φαρμακεία τα δωρεάν self test που δικαιούνται.

Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθευτούν έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία.

Αυτά τα πέντε self test θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Οι επιστήμονες θα συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του νέου testing, με πιθανότερο σενάριο την έναρξη του από τον επόμενο μήνα.

Όπως άλλωστε έχει επισημανθεί από την κυβέρνηση, οι περισσότεροι περιορισμοί θα αρθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, και η “επόμενη ημέρα” χωρίς αυτούς θα αφορά μόνο τους εμβολιασμενους πολίτες.

Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο της χαλάρωσης του testing αναμένεται να διενεργούνται από το επόμενο διάστημα, πιθανόν μετά το Πάσχα, έλεγχοι για κορωνοϊο μόνο σε ευάλωτους πληθυσμούς και σε όσους έχουν συμπτώματα της λοίμωξης covid -19.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω