ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Κοινοποιείται η απάντηση του Υπ. Παιδείας στην υπ’ αριθμ. 1072 από 12/1/2022 κατατεθείσα κοινοβουλευτική μου αναφορά, σχετικά με το αίτημα της μείωσης του χρόνου υπηρέτησης στην πρώτη οργανική θέση των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών!!
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Κοινοβουλευτική Αναφορά εδώ : https://www.hellenicparliament.gr/…/c0d518…/11840980.pdf
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Απάντηση εδώ : https://www.hellenicparliament.gr/…/67715b…/11875734.pdf
Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: Σύμφωνα με την παρ. 5α του άρθρου 62 του ν.4589/2019 (Α΄13), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄177):
«α) Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) ή του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 3 του π.δ. 154/1996 (Α’ 115).
Η οριστική τοποθέτησή τους πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας συγκρίνονται, κατά περίπτωση, με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, μέλη Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. του κλάδου τους.
Με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση διορισμού στην Ε.Α.Ε. ισχύει η υποχρέωση του τρίτου εδαφίου και, επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών.
Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α’ 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, δύνανται να αποσπώνται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που αποδεικνύει τα ανωτέρω».
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Niki Kerameus, Ζέττα Μ. Μακρή, ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Δήμος Διδυμοτείχου, Δήμος Σουφλίου, ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΔΗΜΟΣ Σαμοθρακης ΔΟΕ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ΟΛΜΕ – Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) Hellenic Labour Inspectorate, Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, ΣΥΚΠΕ Ξάνθης, ΣΥ.Κ.Π.Ε Δράμας, ΣΥ.Κ.Π.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ

((ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ: Anastasios Dimoschakis- Αναστάσιος Δημοσχάκης))

Δημοφιλή!!  Επανέναρξη Συστήματος για Αποσπάσεις και Επανεξετάσεις - Εντός της ημέρας 
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω