ΟΠΣΥΔ-ΥΠΑΙΘ: Όλες οι αλλαγές της εγκυκλίου αναπληρωτών 2022-2023

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

➡️ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ “ΜΑΘΗΤΕΙΑ” ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ;

ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΤΕ, ΔΕ

➡️Με ποια σειρά τρέχει το σύστημα για της αναπληρωτές ειδικής αγωγής;

unnamed 3

➡️Ποιες ειδικότητες έχουν δικαίωμα πρόσληψης στην παράλληλη στήριξη;

299385630 612813533547356 4318073704599814662 n

➡️Ο υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει να τον πάρουν μειωμένου ωραρίου σε μια περιοχή σε προτεραιότητα από πλήρους ωραρίου σε μια άλλη.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα σημαντική διευκρίνηση σε σχέση με την περσινή προκήρυξη!

δ) Η δυνατότητα τοποθέτησης του εκπ/κού σε (συγκεκριμένη) περιοχή πρόσληψης αξιολογείται μηχανογραφικά κατά σειρά προτεραιότητας προτίμησης, όπως αυτή έχει καθοριστεί από τον ίδιο τον εκπ/κό στην αίτησή του. [π.χ. στην περίπτωση του εκπ/κού κλάδου ΠΕ02 έχει αποτυπωθεί από τον ίδιο (στην κατά σειρά 85η και 86η επιλογή του) ότι προτιμά να προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου στην Α΄ περιοχή της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά παρά ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή. Στην περίπτωση αυτή (και εφόσον αρχικώς αξιολογηθεί και αποκλειστεί μηχανογραφικά η δυνατότητα τοποθέτησης στις πρώτες 84 επιλογές του, κατά σειρά προτίμησης), ακόμα και να υπάρχουν κενά προς πλήρωση πλήρους ωραρίου στην Α΄ περιοχή της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο υποψήφιος εκπ/κός θα τοποθετηθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου στην εν λόγω περιοχή (εφόσον προφανώς υπάρχει κενό μειωμένου ωραρίου προς κάλυψη)].

Δημοφιλή!!  Προοπτικές Μετατροπής Θέσεων Αναπληρωτών σε Μόνιμες θέσεις με Δημιουργία 3.255 Νέων Οργανικών Θέσεων και εώς 9.000+ Διορισμούς

➡️Η φετινή πρόσκληση αναπληρωτών αφορά και “ΤΕ01, ΤΕ02, ΤΕ16, ΔΕ01 και ΔΕ02 των Προκηρύξεων 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 του ΑΣΕΠ”

➡️Αφαιρέθηκε κάθε αναφορά σε αναπληρωτές covid από την πρόκληση. Δεν θα έχει τρίμηνες συμβάσεις φέτος

➡️Αλλαγή στα κωλύματα πρόσληψης αναπληρωτών σε σχέση με το 2022. Προστέθηκε αυτό: Για έλεγχο ότι οι υποψήφιοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές πλέον στο opsyd θα ζητάει ΑΣΜ

unnamed 1 1

Στο ερώτημα τι γίνεται με τους συναδέλφους που είναι στη στρατιωτική θητεία και απολύονται μεσα στη χρονιά, αν μπορούν να κάνουν αίτηση και με ποιο τρόπο μπορούν να προσθέσουν το ΑΣΜ μεσα στη χρονιά.

🔥”Αν δεν βάλεις ΑΣΜ τότε σε προσπερνάει ο αλγόριθμος.
Για να σε καλέσουν πρέπει να έχεις τελειώσει με το στρατό. Από τη στιγμή που δεν έχεις δώσει απολυτήριο στρατού ο αλγόριθμος σε απορρίπτει.
Όταν όμως πάρεις το χαρτί στρατού κ τσεκαρεις το κουτάκι που θα μπορούν όπως λέει η πρόσκληση όλη την χρονιά οι άρρενες να επεξεργαστούν, θα είναι έτοιμοι για πρόσληψη.

299475692 10226273535692358 4735386873245842209 n

➡️Η νέα προκήρυξη περιγράφει με σαφήνεια ποιοι δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία.

unnamed 2

Στο ερώτημα αν μπορούν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο να κάνουν αίτηση: Ναι μπορούν και πρέπει να παραιτηθούν εφόσον έχουν προσληφθεί

 

Δημοφιλή!!  Ημερίδα «Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις, δράσεις και προτάσεις»

➡️ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Πλέον, η ευθύνη της αγιογράφησης βεβαιώνεται με συστατική επιστολή του επιχώριου, του ναού, Μητροπολίτη. Για τους τίτλους της αλλοδαπής των ανωτέρω κατηγοριών εκπαιδευτικών απαιτείται ισοτιμία από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΔΟΑΤΑΠ, ενώ η παροχή του προαναφερόμενου διδακτικού έργου τεκμηριώνεται με σχετική βεβαίωση της σχολής που έχουν διδάξει.

 

➡️Στο τέλος της εγκυκλίου στις Γενικές Επισημάνσεις αναφέρει στο “28…

“ότι σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, για τον υπολογισμό των
μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων που καταρτίζονται από το ΑΣΕΠ λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή…που έχει πραγματοποιηθεί στον κλάδο για τον οποίο τίθεται η υποψηφιότητα ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική δομή, στην οποία πραγματοποιήθηκε”.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Αυτό σημαίνει για συναδέλφους που ανήκουν σε πάνω από ένα κλάδο οτι η προϋπηρεσία τους δε μεταφέρεται πια και στον άλλο κλάδο που ανήκουν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω