kairos kakokairia

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το δελτίο τύπου της παράταξης Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί – Ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη

Πληροφορηθήκαμε από διευθυντές σχολείων πως ενημερώνονται από τη ΔΙΠΕ Ηρακλείου ότι υπάρχει λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων τους με αιτιολογία τον μικρό αριθμό μαθητών. Οι υποβαθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σχολικές μονάδες της υπαίθρου αλλά και της πόλης του Ηρακλείου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το μεγάλο αριθμό υπεράριθμων εκπαιδευτικών και τη μείωση των λειτουργικών κενών, την ίδια στιγμή που στα ΠΥΣΠΕ της Β. Ελλάδας υπάρχουν 6/θεσια σχολεία με 35 μαθητές, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Ο ίδιος νόμος λοιπόν μεταφράζεται διαφορετικά από κάθε ΠΥΣΠΕ. Οι υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων υποβαθμίζουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Με το να υποβαθμίζονται σχολεία δεν καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στον νομό.

Ζητάμε:

  • Να μην γίνει καμία υποβάθμιση σχολικής μονάδας στο νομό Ηρακλείου.
  • Να δημοσιοποιηθεί άμεσα από το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου η απόφαση για τη λειτουργικότητα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2022-23!
Δημοφιλή!!  Κατατέθηκε η τροπολογία με τις νέες οργανικές - 1555 ΕΕΠ/ΕΒΠ & 1.723 οργανικές Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η απομάκρυνση των Αιρετών εκπροσώπων από τα υπηρεσιακά συμβούλια αφήνει ανυπεράσπιστους τους συναδέλφους και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ορθή λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων! Αυτό πρέπει να τελειώσει σύντομα! Μέχρι τότε θα είμαστε σε εγρήγορση για να σταματήσει κάθε παράλογη απόφαση που υποβαθμίζει τα σχολεία μας!

 

ele

 

 

Το δελτίο τύπου της παράταξης Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε – Αυτόνομο Δίκτυο
Πληροφορούμαστε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου με απόφαση του ΠΥΣΠΕ, δίχως να έχει δημοσιευθεί, προχωρά στην υποβάθμιση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού.
Μάλιστα, η όλη διαδικασία από τη μεριά της Διοίκησης επιχειρείται να γίνει εν κρυπτώ.
Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.-Αυτόνομο Δίκτυο δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε καμία υποβάθμιση των σχολείων μας, καμία συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου να δημοσιοποιήσει την απόφαση του ΠΥΣΠΕ σχετικά με τις υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων και να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια που πλήττει το Δημόσιο Σχολείο.
Τα μέλη μας συντεταγμένα με τα τοπικά θεσμικά όργανα του Κλάδου θα διεκδικήσουμε να μην προχωρήσει καμία υποβάθμιση σχολείου.
enotiki
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω