Ξένων Γλωσσών E-WALL

Πιστοποίηση Ξένων Γλωσσών και οι Επιπτώσεις στις Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πιστοποίηση Ξένων Γλωσσών και οι Επιπτώσεις στις Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με διαρροές και πιέσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

Η διαδικασία πιστοποίησης ξένων γλωσσών πρέπει να ολοκληρωθεί, εξασφαλίζοντας ότι οι τέσσερις δεξιότητες (κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου) είναι προαπαιτούμενες για την απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού.

Οποιαδήποτε παλινωδία ή καθυστέρηση σε αυτό το θέμα θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστερήσεις στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, όπως οι 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024, οι οποίες έχουν συνταχθεί με την προϋπόθεση εφαρμογής της νέας νομοθεσίας.

Η πιθανή τρίμηνη παράταση (που ζητάνε ορισμένοι γνωστοί άγνωστοι με πιέσεις) στα πιστοποιητικά που καλύπτουν μόνο δύο δεξιότητες θα αυξήσει δραματικά τον αριθμό των υποψηφίων που θα αναζητήσουν ταχύρρυθμες εξετάσεις για να προλάβουν τις προθεσμίες, πιθανότατα οδηγώντας σε νέα παράταση και επανάληψη του προβλήματος.

Σήμερα λήγει επίσημα η προθεσμία που ειχε ορίσει για τις ξένες γλώσσες ο νομοθέτης 30/06/24, εχει ήδη δοθεί εύλογος χρόνος.

Ήδη υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο βαθμό δυσκολίας και στην απόκτηση προσόντων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, οι οποίες επιβαρύνουν την αξιοπιστία του συστήματος. Τουλάχιστον, θα πρέπει να διατηρηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπιστίας και απαιτήσεων.

Παρατηρούμε ότι, στο παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάποιοι απέκτησαν μεταπτυχιακά από διάφορες χώρες του εξωτερικού που περιλάμβαναν και βεβαίωση άριστης γνώσης γλώσσας.

Σε ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα, τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να εκλείψουν. Μέχρι τότε, είναι δυστυχώς αναμενόμενο ότι οι υποψήφιοι θα εκμεταλλευτούν κάθε δυνατότητα για να εξασφαλίσουν πλεονέκτημα.

Μα γιατί οι Πληροφορικοί να φρικάρουν όταν τους ρωτάω “θα μπορέσεις φτιάξεις τον υπολογιστή μου”;

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]
Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω