paperwork

Τι ισχύει για την Απόσπαση νεοδιόριστων στα ΣΔΕ χωρίς Διαπιστωτική Πράξη Μονιμοποίησης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι ισχύει για την Απόσπαση νεοδιόριστων στα ΣΔΕ χωρίς Διαπιστωτική Πράξη Μονιμοποίησης

Ερώτηση στο ΥΠΑΙΘΑ: Πώς επηρεάζει η έλλειψη διαπιστωτικής πράξης μονιμοποίησης την απόσπαση δόκιμων εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ;

Απάντηση:

Η απόσπαση δόκιμων εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ που διορίστηκαν το 2021 προχωρά κανονικά, λαμβάνοντας υπόψη τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που τίθενται από τον Κανονισμό και την υπουργική απόφαση.

Επιπρόσθετα, επισήμαναν πως η αρμόδια πενταμελής επιτροπή, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 84836/Κ1/13-07-2021 (Β΄ 3394), θα εξετάσει τα αιτήματα, τα δικαιολογητικά και την τήρηση των προϋποθέσεων συμμετοχής των υποψηφίων.

Η τωρινή κατάσταση δημιουργεί αβεβαιότητα για τους δόκιμους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν απόσπαση στα ΣΔΕ. Απαιτείται διευκρίνιση από το ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με τον ρόλο της διαπιστωτικής πράξης μονιμοποίησης στη διαδικασία απόσπασης.

Αναλυτικοί Οδηγοί βήμα βήμα: Aποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ & σε ΚΕΔΑΣΥ – ΣΜΕΑΕ

Ασαφές το πλαίσιο για την υποχρεωτική επιμόρφωση παιδαγωγικής επάρκειας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Οπως αναφέρει ο Μάριος Μαγιολαδίτης σε δημοσίευση του – Επικοινώνησα με το Υπουργείο και συγκεκριμένα με το Τμήμα Β’ Προσωπικού και Υποστήριξης ΔΒΜ της Δ/νσης ΔΒΜ για τις αποσπάσεις δόκιμων στα ΣΔΕ χωρίς διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης.

Με παρέπεμψαν στο άρθρο 7 του Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) που δείχνει ότι θα γίνει κανονικά απόσπαση όσων διορίστηκαν το 2021 βάση του “Υποψήφιοι για τις θέσεις των εκπαιδευτικών είναι δημόσιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με διετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολεία Δευτεροβάθμιας ή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”.
Επισημαίνουν ότι “Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο των αιτήσεων, των δικαιολογητικών και στη συνδρομή των προϋποθέσεων συμμετοχής στη διαδικασία των υποψήφιων προς απόσπαση εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) εξετάζονται από πενταμελή επιτροπή σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 84836/Κ1/13-07-2021 (Β΄ 3394) υπουργική απόφαση.”
Η ερώτηση που απηύθυνα ήταν: “σύμφωνα με την περσινή πρόσκληση απόσπασης στα ΣΔΕ (Αρ.Πρωτ.76141/Κ1/10-07-2023/ΥΠΑΙΘΑ) η αίτησή μου απορρίφθηκε επειδή “ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ – ΔΟΚΙΜΟΣ”.
Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχα λάβει ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ από την Υπηρεσία μου. Έχω διοριστεί τον Αύγουστο του 2021. Έχω συμπληρώσει τον χρόνο διετούς δοκιμαστικής θητείας που ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας από τον Αύγουστο του 2023. Επειδή, ακόμα δεν έχουν βγει διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για κανέναν εκπαιδευτικού που διορίστηκε από το 2020 έως και σήμερα, θα ήθελα να γνωρίζω […] αν η απόσπαση στα ΣΔΕ συνδέεται με την διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης.”
438160495 10161906723516042 7465590573136612946 n
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω