plastic waste g67404c076 1280

Ανακύκλωση / Ήρθε η ώρα να διδάξουμε τα παιδιά μας τον τρόπο που θα σώσουν τον πλανήτη μας!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι η ανακύκλωση / Ήρθε η ώρα να μάθουμε στα παιδιά να ανακυκλώνουν!!

 

Πώς μαθαίνουμε στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον;

Βήμα βήμα / Δωρεάν εργαλεία: Δημιουργία βίντεο για το τέλος της σχολικής χρονιάς!

Για να αποκτήσουν τα παιδιά μας οικολογική συνείδηση, χρειάζονται μικρές, καθημερινές “πράξεις σεβασμού” προς το περιβάλλον, από την ανακύκλωση μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας. Όλες αυτές οι συνήθειες είναι μικρά αλλά σημαντικά παραδείγματα προς μίμηση, τα οποία θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας, όχι μόνο για κάθε άτομο, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της. Έτσι θα καταφέρουμε να εμφυσήσουμε στη νέα γενιά το γεγονός ότι ο πλανήτης μας αξίζει μόνο αγάπη και φροντίδα από εμάς.

347237798 550795900465713 4733715916815797458 n

Η περιβαλλοντική συνείδηση θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα μια πολύ θεωρητική και αόριστη έννοια που δεν άξιζε ιδιαίτερης σημασίας. Η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση ενέργειας, η συνετή χρήση του νερού, η προστασία της θάλασσας και πολλά άλλα θέματα, είναι ζητήματα για τα οποία οι προηγούμενες γενιές είχαν το άλλοθι της άγνοιας. Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε πλέον στο σημείο όπου είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο να εφαρμόσουμε πρακτικές που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος οι ίδιοι, αλλά και να διοχετεύσουμε τη γνώση στα παιδιά μας για το πώς να γίνουν σύμμαχοί του. Καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να κατανοήσει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να της γίνει δεύτερη φύση.

 

 

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - O ΠΕΡΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Η ανακύκλωση και η εκπαίδευσή σε μικρή ηλικία

Η ανακύκλωση και η εκπαίδευσή σε μικρή ηλικία είναι ζωτικής σημασίας για την εμπέδωση δια βίου συνηθειών περιβαλλοντικής ευθύνης και αειφορίας. Διδάσκοντας στα παιδιά την ανακύκλωση, μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σχετικά με τη σημασία της μείωσης των αποβλήτων, της διατήρησης των πόρων και της προστασίας του πλανήτη μας. Ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν ενσωματώνετε την εκπαίδευση στην ανακύκλωση στην προσχολική εκπαίδευση:

Δημοφιλή!!  Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών ΣΔΕ

Εισάγετε την έννοια: Ξεκινήστε εξηγώντας τη βασική ιδέα της ανακύκλωσης με απλό και κατάλληλο για την ηλικία τρόπο. Τονίστε ότι η ανακύκλωση περιλαμβάνει τη μετατροπή χρησιμοποιημένων αντικειμένων σε νέα προϊόντα για τη μείωση των αποβλήτων.

Δείξτε παραδείγματα από την πραγματική ζωή: Χρησιμοποιήστε οπτικά βοηθήματα όπως εικόνες, βίντεο ή πραγματικά παραδείγματα ανακυκλώσιμων αντικειμένων για να βοηθήσετε τα παιδιά να κατανοήσουν τι μπορεί να ανακυκλωθεί. Απεικονίστε τη διαδικασία ανακύκλωσης από τη συλλογή έως τη διαλογή και την επανεπεξεργασία.

Επίδομα μη ληφθείσας αδείας / Αναλυτικός πίνακας ποσών αποζημίωσης αναπληρωτών!!

1 1000x1414 1

Διδάξτε δεξιότητες διαλογής: Διδάξτε στα παιδιά πώς να ταξινομούν τα διάφορα είδη απορριμμάτων στους κατάλληλους κάδους, όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο. Παρέχετε επισημασμένα δοχεία ή κάδους για πρακτική εξάσκηση.

Ασχοληθείτε με πρακτικές δραστηριότητες: Οργανώστε διασκεδαστικές και διαδραστικές δραστηριότητες που επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση. Ενθαρρύνετέ τα να δημιουργήσουν έργα τέχνης από ανακυκλωμένα υλικά ή να συμμετάσχουν σε έργα ανακύκλωσης μικρής κλίμακας.

Εκδρομές και προσκεκλημένοι ομιλητές: Προγραμματίστε επισκέψεις σε κέντρα ανακύκλωσης, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων ή προσκαλέστε προσκεκλημένους ομιλητές που μπορούν να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με την ανακύκλωση. Αυτή η πρακτική έκθεση μπορεί να εμβαθύνει την κατανόηση των παιδιών.

Διαβάστε βιβλία και παρακολουθήστε εκπαιδευτικά βίντεο: Ενσωματώστε στο πρόγραμμα σπουδών σας βιβλία και βίντεο κατάλληλα για την ηλικία σας που εστιάζουν στην ανακύκλωση και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Αυτό μπορεί να ενισχύσει τις έννοιες και να προκαλέσει συζητήσεις.

Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Ενθαρρύνετε τη μείωση των αποβλήτων: Διδάξτε στα παιδιά τη σημασία της μείωσης των αποβλήτων εξ αρχής. Συζητήστε έννοιες όπως η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων, η αγορά προϊόντων με ελάχιστη συσκευασία και η αποφυγή πλαστικών μιας χρήσης.

Δημιουργήστε πρότυπα καλών συνηθειών ανακύκλωσης: Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα παρατηρώντας και μιμούμενα. Γίνετε πρότυπο εφαρμόζοντας την ανακύκλωση και τη μείωση των αποβλήτων στην καθημερινή σας ζωή. Αναμείξτε τα παιδιά στη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στο σπίτι και εξηγήστε γιατί ανακυκλώνονται ορισμένα αντικείμενα.

Κάντε την προσπάθεια μια κοινοτική προσπάθεια: Εμπλέξτε τους γονείς, τις οικογένειες και την τοπική κοινότητα σε πρωτοβουλίες ανακύκλωσης. Οργανώστε εκστρατείες ανακύκλωσης, εκδηλώσεις καθαρισμού ή συνεργαστείτε με τοπικές οργανώσεις ανακύκλωσης για να δημιουργήσετε ευρύτερο αντίκτυπο.

Ενισχύστε τη μάθηση μέσω της επανάληψης: Επαναλάβετε και ενισχύστε συνεχώς τις έννοιες της ανακύκλωσης μέσω παιχνιδιών, συζητήσεων και δραστηριοτήτων. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την ανακύκλωση και να γιορτάζουν τα επιτεύγματά τους.

Θυμηθείτε, ο στόχος είναι να καλλιεργήσετε την αίσθηση της περιβαλλοντικής διαχείρισης και να ενθαρρύνετε τα παιδιά να γίνουν δια βίου υποστηρικτές της ανακύκλωσης και της αειφορίας. Ενσωματώνοντας την εκπαίδευση στην ανακύκλωση στην προσχολική εκπαίδευση, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια γενιά που εκτιμά και λαμβάνει ενεργά μέτρα για την προστασία του πλανήτη μας.

Το νέο παραμύθι του AMBER Alert Europe για τη Διεθνή Ημέρα των Εξαφανισμένων Παιδιών

afisa anakyklosi athens

 

Τι είναι τα Οδοιπορικά & εκτός έδρας εκπαιδευτικών και ποιοι τα δικαιούνται..

Νεοδιόριστοι: Διευκρινήσεις για την αλλαγή ασφαλιστικού καθεστώτος από ΙΚΑ σε πρώην Δημόσιο

Γιατί μαθαίνουμε στα παιδιά να ανακυκλώνουν ♻️; | 7 σημαντικά ερωτήματα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω